Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor a Soulwave még kissrác volt

Akkor az Átjáró tehetségkutatón is jártak. Nyolc éves fotókat ástunk elő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon megy mostanában a vasi Soulwave zenekarnak, és ahogy arról azon melegében be is számoltunk, pénteken a közönség szavazatainak köszönhetően bejutottak A Dal döntőjébe.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A zenekar többször hangsúlyozta, hogy több, mint 10 éve zenélnek már együtt, mi meg körbenéztünk az archívumunkban, hátha találunk a csapatról régi fotókat, ahol még tojáshéjjal a fenekükön nyúzzák a gitárokat. Találtunk is!

Soulwave
Soulwave
Rába Adrienn

Méghozzá a 2009-es Átjáró tehetségkutatón készült fotókat, ahol, annak idején kollégánk így írt a zenekarról.

Soulwave
Soulwave
Rába Adrienn

Az atmoszféra lehet

„Post-grunge”. (Egyelőre) kevéssé népszerű stílus ez nálunk, egyedi hangzásvilág. Állítólag a körmendi Soulwave az első ilyen zenét játszó magyar zenekar. Bár alig egyévesek, sok koncert és néhány hanghordozó is van már mögöttük – és mint láthattuk: rajongótábor előttük. Idekívánkozik: megérdemelten. Mitől jobb az egyik előadás, mint a másik? Nem feltétlenül a technikai tudás különbsége miatt. Sokkal inkább az atmoszféra az oka. Hogy megtörténik-e valami a színpadon, avagy sem.

Soulwave
Soulwave
Rába Adrienn

Nos, míg a Soulwave játszott, valami megtörtént. Ez valószínűleg az énekes-gitárosnak köszönhető. Már az kellemesen érintette az előző produkciókat végighallgató zsűrit, hogy VAN HANGJA!!! Nem is akármilyen. Az elképesztő beleélés, a mindent feledő és feledtető emocionális nyíltság pedig, amivel átadta magát a zenének, egyszerűen lenyűgöző volt.

Ha disszonáns az ének, fene megette az egészet A cikkből itt most kicsit kiszól az újságíró fotós énje. Ennek a karakteres srácnak a portréképeiből komplett fotóalbumot lehetne kiadni - vagy alkalmas lenne a Mimika című ismeretterjesztő könyv illusztrációjának. Rengeteg arca van ugyanis. Rángatja zene, és látjuk, hogy boldog, hogy dühös, hogy szomorú, hogy szenved... Az utolsó fellépés nem csak minőségére nézve volt kiemelkedő, hanem a színpadkép mozgalmasságát tekintve is. Profi minikoncertet láthattunk, hallhattunk – ámulva.

Soulwave
Soulwave
Rába Adrienn

A zsűri bevallottan az énekesek produkcióját értékelte elsősorban. Érthető. Hiszen ők vannak elöl, ha disszonáns, amit csinálnak, megette a fene az egészet. Magasan nyert az Átjáró második fordulójában a Soulwave.

Hogy pedig visszazökkenjünk a nosztalgia járatról egy fontos információval zárok. A Soulwave február 18-án, most szombaton fél nyolctól lesz látható, hallható A Dal döntőjében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés