Az összes hadrafogható traffipax kint volt az utakon a Speedmarathonon

A rendőrség hetek óta hirdette a pénteki európai sebességmérési napot, a Speedmarathont, amikor a rendőrkapitányságok egyszerre bevetik az összes sebességmérő eszközüket. Ennek ellenére mindig akadnak olyanok, akik fennakadnak egy, vagy több műszeren.

Vasasszonyfán beszélgettünk a rendőrökkel a Roadpol által létrehívott Speedmarathonról, amiről már a legtöbb járművezető tudja, hogy mi fán terem. A 24 órás "eseményen" az EU útjain a lehető legtöbb sebességmérő készülékbe lehet belefutni. Hiába tudtuk pl. hogy Vasasszonyfán mérnek sebességet a rendőrök, ha siettünk volna a helyszínre, akkor néhány kilométerrel korábban Söptén is belefutottunk volna egy műszerbe. De egyrészt nem siettünk, másrészt a járművezetők heves villogtatással jelezték az árok partján álló traffipaxot.

Speedmarathon 2024. - Vasasszonyfa
TM/Nyugat.hu

Vargáné dr. Kovács Veronika rendőr alezredes, a Vas VMRFK Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának vezetője a szezon elején külön felhívta a motorosok figyelmét is a megfelelő védőruházat használatára. Egy valósághű közlekedésbiztonsági animációt is beszúrtunk az összeállításba, hátha ennek hatására akár csak eggyel kevesebb "emberi zsírkréta" által felrajzolt nyom lesz valamelyik hazai úton.

Traffipax, azaz KKEP (Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont)
TM/Nyugat.hu

A legtöbb járművezetőnek nincs félnivalója a traffipaxtól és a sebességmérések a szabálykövető közlekedők érdekeiket is szolgálják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló