Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Évi 40 millióba kerül majd a felújított Sportliget a szombathelyi önkormányzatnak

De ehhez 11 milliós bevétel is kell.

Sikeres pályázatból, az Európai Unió 1,1 milliárd forintos támogatásával újítják fel a szombathelyi Sportligetet, amiről még tavaly júniusban döntött Élőztünk a szombathelyi közgyűlésről - Júliusban bezár az uszoda, áthelyezik a hajléktalanszállót 2016. June 09. 08:30 a közgyűlés. Az idei nyár elején kiderült, hogy módosították a terveket, és elhagyták belőlük az extrém pályákat Inkább nem építenek extrém pályákat a megújuló szombathelyi Sportligetbe, nehogy zavarják a leendő lakókat 2017. June 11. 18:26 , mert attól tartanak, hogy a leendő környékbeli lakókat zavarná a zaj.

A Sportligetben most csak fociznak...
Garai Antal Atom

A csütörtöki közgyűlésen megint napirenden lesz a Sportliget fejlesztése, az anyagból az is kiderül, mennyibe kerül majd az üzemeltetés, és milyen plusz költségeket kell kifizetnie a városnak.

Az éves működés költsége 52 millió forint lesz, 11 milliós bevétellel számolnak, így a városnak 41 milliót kell kifizetnie 2019-től évente. Ennek egyik oka, hogy a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. kezelésében lévő Sportligethez öt alkalmazottat akarnak felvenni. Ők két műszakban dolgoznak majd, egy-egy műszakvezetővel, egy kertésszel, egy takarítónővel, és három szakmunkással (víz- és gázvezeték szerelő, villanyszerelő, mezőgazdasági gépszerelő, kisgépszerelő). Az öt új alkalmazott mellett a Sportiskola jelenlegi dolgozóival töltik fel a létszámot.

...és kosaraznak
Garai Antal Atom

De lesz még egy 26 milliós tétel is, amit ki kell fizetnie a városnak, igaz, ezt csak egyszer. Ebből 25,4 millió a zöldterületek gondozásához szükséges gépek és eszközök megvásárlásához kell, 600 ezer pedig sporteszközökre.

Mondjuk, ezekhez az összegekhez képest a sokat szidott Európai Uniótól elnyert 1,1 milliárdos, 1100 milliós támogatás összehasonlíthatatlanul több.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra