Koczka Tibor maratont fut, Hende Csaba 62 km-t bringázik

A szombathelyi politikusok újabban a sportban is vetélkednek.

Nagyon úgy tűnik, hogy a szombathelyi politikusok egyik legfőbb kötelezettsége, hogy megjelenjenek a Falco kosármeccseken, főleg a mostani sikerek Hölgyek, urak, egyhuzamban negyedszer bajnok a Falco 2023. May 28. 22:02 fényében. Szinte alig van olyan politikusunk, aki nem posztolt a Facebookon arról, ahogyan - teljes szívvel, persze - szurkol a szombathelyi csapat győzelméért.

Korábban a Haladás meccseken is kvázi kötelező volt megjelenni, de a mostani másodosztályú szereplés elvette a dolog kommunikációs értékét.

De tény, hogy egy sporteseményen szurkolni sokkal könnyebb, mint tevőlegesen odaállni valamelyik sportág mellé, mögé, ahogy tetszik. Már nem túl fiatalon is lehet sportolni, ezt sokan bebizonyították, a mi politikusaink pedig gyakorlottan használják ki az ebben rejlő politikai hasznot.

De ne legyünk igazságtalanok, vannak, akik a politikusi lét előtt is sportoltak már. Ilyen például Koczka Tibor városi képviselő, aki már újságíróként is futott, fiatalabb korában versenyeken indult. Legutóbb azt posztolta a Facebookra, hogy felkerült a senior maratoni futók világranglistájára. Nemrég Bécsben 3 óra 54 perc alatt teljesített, és ezzel 60-64 éves maratonisták között a világranglista 2922. helyen áll, második magyarként.

Elől Koczka Tibor
Forrás: Facebook / Koczka Tibor

Újabban Hende Csaba országgyűlési képviselő is sportemberkedik, két napja egy biciklis fotót posztolt, és azt írta alá, hogy a mai teljesítmény 62 km.

Hende Csaba biciklivel
Forrás: Facebook / Hende Csaba

Most őket kettőjüket emeltük ki a posztjaik alapján, de közismert, hogy Czeglédy Csaba és Horváth Soma fut, Nemény András és László Győző kosárlabdázik. És a lista biztosan nem teljes.

Mondjuk, ez azért jobb, mintha kokainos, prostis túrákra járnának vitorláshajóval.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű