Harminckét stadion épült tíz év alatt Magyarországon

Háromszázötven milliárdba került magunknak.

Összesen 32 stadion épült fel, és újult meg 2010 és 2020 között állami forrásokból. Minderre a kormány mintegy 350 milliárd forintot áldozott. - adta össze nekünk a blikk.hu - Ez az összeg a profi focicsapatok arénáira szánt pénzt fedezi, a kisebb pályák, az edzőközpontok és az ezekhez tartozó épületek nincsenek benne. A Fradi otthonául szolgáló Groupama Aréna 19,5, a székesfehérvári Sóstói stadion 18,1, a szombathelyi Haladás-stadion pedig 17,4 milliárd forintba került, amiről mi is sokszor és bőségesen beszámoltunk az eltelt évek alatt.

A 32 létesítményből természetesen anyagi szempontból is kiemelkedik az újonnan felhúzott nemzeti stadion, a 67 155 fő befogadására alkalmas Puskás Aréna, amelyet nettó 150 milliárd forintból építettek fel. Fürjes Balázs, az építést felügyelő, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára elmondta, az építményt nem csupán futballmérkőzésekre használják majd.

puskás stadion
üllöi129.hu

– A legkevesebb talán futballesemény, hat-nyolc-tíz mérkőzés lehet itt egy esztendőben, bízom benne, hogy közben fogadásokból, konferenciákból, kulturális eseményekből és koncertekből minél több. Minimum a nullszaldós, majd a nyereséges működés elérésében hiszünk – fogalmazott a kormánybiztos, aki azt sem zárta ki, hogy idővel tengerentúli amerikaifutball-liga-, azaz NFL-mérkőzésre is sor kerülhet Budapesten.

Szombathelyen nem igazán, itt még az első osztályú futball meccs is kilátástalan messzeségben van, a fenntartását is alig győzi a város. Bár, tehetjük hozzá, a novemberi megnyitó óta a Puskás Arénában sem volt sportesemény, az utolsó hír róla az volt, hogy Mészáros Lőrinc cége tartott benne születésnapi bulit. Hogy bérbe vette-e vagy jutalom volt, arról nem került napvilágra információ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet