Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jedi növendékek figyelem: Eljött életetek legnagyobb lehetősége

Jövendőbeli Han Solók, Kylo Renek, Leia hercegnők, Darth Vaderek, Yodák, és Luke Skywalkerek! Hallottátok, hogy Franciaországban már hivatalos versenysport lett a fénykardpárbaj?!

A Francia Vívószövetség a minap hivatalosan is elismerte versenysportként a fénykardvívást, ezzel pedig a Star Wars-univerzumból már jól ismert fegyver egyenrangúvá vált a tőrrel, a karddal és a szablyával is.

A fénykardpárbajok 3 percig tartanak és sok tekintetben hasonlítanak a vívásra. Az nyer, aki elsőként szerez 15 pontot, de ha kifutnak a 3 percből, akkor értelemszerűen az, akinek több pontja van. Ha mindkét fél 10 pontot szerez, akkor hirtelen halállal dől el, hogy ki a győztes. A hirtelen halál pedig annyit takar, hogy az nyer, aki elsőként találja el ellenfele fejét vagy felsőtestét.

Kylo Ren és Rey harca Az ébredő Erőben
Nyugat.hu

Miután meghozta döntését a Francia Vívószövetség, rögtön el is kezdtek azon dolgozni, hogy minden francia vívó klubban legyenek fénykardok és olyan képzett mesterek, mint Yoda vagy Luke Skywalker.

A mai fiatalok sok egészségügyi problémával küzdenek. A legtöbben alig, sőt, sokan egyáltalán nem sportolnak, csak az ujjaikat edzik a telefon nyomkodásával. Nagyon nehéz rávenni őket arra, hogy felkeljenek a kanapéról és sportoljanak

– nyilatkozta a szövetség főtitkára, Serge Aubailly.

Elárulták továbbá, hogy a szabályokat direkt úgy alakították, hogy biztonságos és fair meccsek legyenek. De ami még nagyon fontos volt számukra, az az, hogy látványosak is legyenek a küzdelmek, akárcsak a filmekben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra