Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos baleset a szombathelyi elkerülőn - fiatal nőt ütöttek el, az útszakaszon nem működött a közvilágítás

Egy Körmend felé tartó Nissan pick-up ütötte el a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán kerékpárját az úton keresztben áttoló nőt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

úlyos sérüléssel járó közlekedési baleset törént csütörtökön este Szombathely határáben, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán, a vépi és a kámi elágazók között.

Egy Nissan haladt Körmend irányába a négysávos főút külső sávjában, 90 km/órás szakaszon. A sofőr későn vette észre a sötét főúton a menetiránya szerint balról jobbra gyalogoló, kerékpárt toló fiatal nőt. A vezető a fékbe taposott, de a Nissan elütötte a gyalogost, aki a motorháztetőről az árokba zuhant.

A Nissan vezetője a 112Press kérdésére elmondta, hogy azonnal szaladt segíteni, miközben tárcsázta a segélyhívót és több autó is megállt, hogy segítsenek. Az egyikben egy egészségügyi dolgozó utazott, ő profin irányította a többieket a mentők kiérkezéséig.

A súlyosan sérült gyalogost a mentők a Markusovszky kórházba szállították.

A két kerékpáros nő Vép felől érkezett egy mezőgazdasági úton, ahol Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla áll a 86-os főút előtt. A Stop tábla alatt egy értelmezhetetlen, fehérre fakult kör alakú tábla található.

A táblát megvilágítva és megfelelő szögből nézve valamennyire kivehető, hogy kötelező haladási irányt jelezhetett korábban, ami csak a jobbra fordulást engedélyezi. A kerékpárosok azonban leszálltak a bicikliről és áttolták volna a négysávos úttesten a kétkerekűt. Az elütött nő a negyedik sávba lépett be, amikor a Nissan elütötte.

Mit láthatott a sofőr?

Sokat nem. A 86-os és 87-es főút közös szakaszán nem működött a közvilágítás és erre még rátett az is, hogy a sötét ruhás gyalogos kerékpárján nem volt küllőprizma, a nő nem viselt jólláthatósági mellényt. A szemből érkezők lámpái is rontják az úton gyalogló sötét alak láthatóságát.

A két nő feltehetleg egy gyalogosok által kitaposott ösvény felé tartott, ami egy házilag eszkábált kis fahídon át összeköttetést ad a kerékpárúttal és a Sárdi-Ér utcával. (Lásd a Google Maps térképen .) Ezzel több száz méter kerülőt lehet megspórolni.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Láthatósági vizsgálatot is végzett a szakértő, hogy pontosan az eset során fennálló látási viszonyok között vizsgálhassák, honnan láthatta a sofőr a gyalogosokat.

Élő videónkban már elmondtuk, hogy az érintett szakaszon nem működik a közvilágítás, a helyszínen lévők szerint már több hét óta így van.

A helyszínelés befejezése után az E-On online applikációjával bejelentettük a hibát, illetve az ÉSZ szombathelyi applikációban is jeleztük ezt.

Nissan ütötte el a sötét úton átkelő, kerékpárt toló nőt a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán

Security Check Required

null

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés