Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Súlyos daganattal az orrán találtak rá Csipeszre, de nem mondtak le róla

Talán 2 éves ha van ez az irtó kedves, aranyos és hálás kutyus, de már a poklot is megjárta.

Balogunyom környékén kóborolt hosszú ideig Csipesz és bár nem volt könnyű, végül sikerült megfogni. Nagyon rossz állapotban volt, kullancsok hemzsegtek rajta, sovány, bágyad és vérszegény volt, amikor átadták az Állatvédők Vasi Egyesületének. Ott vették észre, hogy van egy nagy dudor az orrán és nagyon rosszul vette a levegőt is, így azonnal vitték a Szombathelyi Állatkórházba.

„Akkor még abban bíztunk, hogy lövedékről van szó, vagy esetleg valamilyen tályogról, de Varjú doktor sajnos megállapította, hogy ez egy daganat. Nagyon sokat gondolkoztunk azon, hogy mi tévők legyünk. Hogy őszinte legyek, az is felmerült, hogy inkább elaltatjuk, mert ha egy fiatal kutyánál ekkora daganat van, az sajnos nem jelent sok jót” – mesélte Vértes Andrea, az egyesület elnöke.

Így nézett ki a nózija.
Facebook/Szombathelyi Állatkórház

A daganat pedig valóban elég komoly volt, belenőtt az orrüregébe is, így a levegő útját is elzárta és ilyenkor általában gyulladást is okoz az orrüregben. Sokat tanakodtak azon, hogy mi legyen Csipesszel, hiszen sajnos kevés esély van arra, hogy egy ilyen beteg kutyust örökbefogadnak, de végül abban egyeztek meg, hogy megpróbálkoznak a műtéttel.

„Nem volt egyszerű a műtét, ki kellett venni az orrüregből ezt a daganatot, ami szerencsére sikerült, de voltak komplikációk is. Ráadásul az utókezelése sem volt könnyű, naponta kellett kezelni, ezért itt tartottuk az állatkórházban nagyjából másfél hétre. De szerencsére mindent sikerült kivédeni, egyelőre tünetmentes és normális életet élhet a hátralévő idejében” – mondja Varjú doktor.

Ezt pedig Andrea is megerősíti, azt mondja, a körülményekhez képest Csipesz jelen pillanatban is nagyon jól van. Ráadásul nem is menhelyre került, ahol egy kennelben kellett volna lennie. Egy ideiglenes befogadónál van, több másik kutyus társaságában és nagy kényelemben, kanapén lábadozhat.

Csipesz a műtét után.
Állatvédők Vasi Egyesülete

„Az első perctől mindenkit szeretett, minden alkalommal szinte repült a kezünkbe, ahogy kiengedtük a kennelből. Cukiskodott, csóvált, puszilgatott. Ő tényleg egy csodakutya, egy tündér, neki csak az számít, hogy valaki simogassa, szeresse. Kolléganőnk öléből ki se akart szállni” – mesélték az állatkórházban.

Se röntgenen, se ultrahangon nem látszódott áttét, viszont a szövettan eredménye nagyon nem jó. Mint kiderült, sajnos rosszindulatú volt a daganat, így nem lesz egy hosszúéletű kutyus. De az állatvédőknek és az állatkórház dolgozóinak már az hatalmas öröm, hogy legalább még néhány szép hónapot tudnak neki adni.

„Persze nem tudjuk biztosra, hogy mennyi ideje van még hátra, az orvosok 6 hónapot jósolnak neki, de mi nagyon bízunk benne, hogy tovább fog élni. A lényeg, hogy jól érzi magát, szeretjük, mindent megadunk neki. Annyira akar élni, jókedvű, imád sétálni, mindenkit szeret. Nagy drukkot kérünk Csipesznek!” – mondja az egyesület elnöke.

Ilyen jól érzi most magát mellénykéjében.
Állatvédők Vasi Egyesülete

Egy ideig kerestek neki gazdit, hiszen jobbnak látták, ha olyan helyen tölthetné élete hátralevő részét, ahol ő lenne a főszerepben, vagy esetleg egy másik kutya lett volna mellette, de annyira belopta magát ideiglenes befogadója szívébe, hogy úgy döntött, nála marad élete végéig. De az állatvédők sem engedik el Csipesz mancsát, amíg él, az egyesület mindenben segíteni fog neki.

Aki szeretné támogatni Csipesz orvosi költségeit, az megteheti a Takarékbank 72100251-14956935-00000000 ( IBAN: HU64 7210 0251 1495 6935 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB ) számlaszámra való utalással!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

(X)

Tovább az oldalra