Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szabadtéri előadásokban látja a kiutat a szombathelyi színház

A Weöres Sándor Színház csapatában is sokan lebetegedtek, a próbák leálltak. Ám próbálják, amit lehet, például több online nézhető előadást.

A koronavírus járvány egyre gyorsabb terjedése miatt a szombathelyi Weöres Sándor Színházban is leálltak a személyes próbák. Szabó Tibor, a színház igazgatója lapunknak elárulta, hogy sajnos a társulat több tagja is megbetegedett, és van olyan is, aki kórházi kezelésre szorul. A további fertőzések elkerülése érdekében a színház munkatársai online tartják egymással a kapcsolatot. Úgy tervezik, hogy a legjobb esetben húsvét után térnek vissza a színház falai közé.

Szabó Tibor. Mióta átvette az igazgatóságot, nincs könnyű dolga..
Kiss Tamás

Reménykeltő híreket is kaptunk az igazgatótól. Szabó Tibor elmondta, hogy hamarosan online is megtekinthető lesz a 2016-ban színpadra állított, A Grönholm-módszer című rendkívül szellemes színdarab. Az E-Színház felületén már régóta elérhető, és bármikor megtekinthető Márton partjelző fázik című, Jordán Tamás főszereplésével készült színmű is.

Most nem járunk színházba sem - sajnos.
Kiss Tamás

Megtudtuk, hogy további, a Weöres Sándor Színházban már bemutatott darabok online előkészítésén is dolgoznak. Az igazgató online premierben azonban nem gondolkodik, ugyanis legelőször a bérletes nézőinek szeretné bemutatni az új előadásokat. A jegyek és a bérletek természetesen érvényesek maradnak.

Viszont előkészítik a szabadtéri színdarabokat. Ők is azzal számolnak - mint jónéhány fővárosi társulat -, hogy legelőször a szabadtéri rendezvényeknél jöhet nyitás. Véleménye szerint jó néhány darabjuk van, ami nem csak kőszínházban állja meg a helyét. A helyszínről még nem született meg a végleges döntés.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra