A szabadtéri előadásokban látja a kiutat a szombathelyi színház

A Weöres Sándor Színház csapatában is sokan lebetegedtek, a próbák leálltak. Ám próbálják, amit lehet, például több online nézhető előadást.

A koronavírus járvány egyre gyorsabb terjedése miatt a szombathelyi Weöres Sándor Színházban is leálltak a személyes próbák. Szabó Tibor, a színház igazgatója lapunknak elárulta, hogy sajnos a társulat több tagja is megbetegedett, és van olyan is, aki kórházi kezelésre szorul. A további fertőzések elkerülése érdekében a színház munkatársai online tartják egymással a kapcsolatot. Úgy tervezik, hogy a legjobb esetben húsvét után térnek vissza a színház falai közé.

Szabó Tibor. Mióta átvette az igazgatóságot, nincs könnyű dolga..
Kiss Tamás

Reménykeltő híreket is kaptunk az igazgatótól. Szabó Tibor elmondta, hogy hamarosan online is megtekinthető lesz a 2016-ban színpadra állított, A Grönholm-módszer című rendkívül szellemes színdarab. Az E-Színház felületén már régóta elérhető, és bármikor megtekinthető Márton partjelző fázik című, Jordán Tamás főszereplésével készült színmű is.

Most nem járunk színházba sem - sajnos.
Kiss Tamás

Megtudtuk, hogy további, a Weöres Sándor Színházban már bemutatott darabok online előkészítésén is dolgoznak. Az igazgató online premierben azonban nem gondolkodik, ugyanis legelőször a bérletes nézőinek szeretné bemutatni az új előadásokat. A jegyek és a bérletek természetesen érvényesek maradnak.

Viszont előkészítik a szabadtéri színdarabokat. Ők is azzal számolnak - mint jónéhány fővárosi társulat -, hogy legelőször a szabadtéri rendezvényeknél jöhet nyitás. Véleménye szerint jó néhány darabjuk van, ami nem csak kőszínházban állja meg a helyét. A helyszínről még nem született meg a végleges döntés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra