Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kis Grófo és Mága Zoltán is szívesen mulat Szakonyban

Elmentünk a kis vasi faluba, ahonnan egyre-másra kerültek ki a lehengerlő bulivideók a YouTube-ra. De más miatt is emlegetik a települést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már a sokadik videóba botlottunk bele a videómegosztón, ami Szakonyban vagy éppen oda címezve készült. Jókedvet és igazi ereszdelahajam -atmoszférát árasztanak a feltöltött anyagok, amikben lovas hintó, illetve Kis Grófo, a híres mulatós énekes is szerepel. A jómód és a világi hangulat leugrik a monitorról, a szereplők nem szégyellik, amijük van, büszkén mutatják meg az internet népének, hogy panaszra különösebb okuk nem létezik.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Csak hogy megalapozzuk a hangulatot, íme rögtön kettő, egy oda dedikált és egy ott készült:

Kis Grófo csőre járatja a bulirollert a Szakonyba küldött dalban. A mikrofonállványra fektetett húszezreseket tessék figyelni
Szülinapi táncviadal Szakonyban

Nyakunkba vettük hát a lábunkat, hogy feltérképezzük a dunántúli falut, ahol még a bab is hús. Vagy mégsem?

Szakony falu, de nem Szakonyfalu

Először is az egyik leggyakoribb tévedést tisztázzuk a településsel kapcsolatban. Szakony ugyan falu, de nem Szakonyfalu. Ez előbbi Csepreg után található, Vas megyét követően az első falu Győr-Moson-Sopronban. Szakonyfalu pedig Vas megyében van, Alsószölnök mellett

Szakony
A titokzatos Szakony. Nézegessen faluképeket!
Nyugat.hu

Most, hogy ezt megvan, induljunk is meg Szakony felé, ahol Kis Grofó is járatos. Délelőtt ruccantunk le és azt reméltük, hogy elképesztő gazdagságba botlunk majd minden méteren. Amerikai benzinfaló szörnyeket, német luxusautókat, Gucciban járó szép leányokat, hedonista feng-shui alapján épített villákat fogunk találni, illetve természetesen kolbászos kerítést.

"Tehetősebbek, mint mi, de nem vagyunk irigyek"

A valós helyzet: ehelyett még egy kocsma sincs, ahol a délelőtti kávénkat némi falupletyka mellett megihattuk volna. Három nénire azonban rátaláltunk a kis vegyeskereskedés előtt, akikkel szóba is elegyedtünk a helyi nevezetességek után érdeklődve.

Olyan sok nevezetesség nincs itt a faluban

– kezdték, szinte egymás szavába vágva.

Ott a két templom, mert a faluban két vallásnak is vannak hívei, tehát a katolikus és az evangélikus. Van még egy harangláb, feljebb. Na meg a József villa.

[gallery="15576" picture="368166" title="A falu asszonyai szívesen mesélnek nekünk"]

Bár mi most nem is igazán erről vagyunk nevezetesek

– mondja a barátnői trió másikja.

- Hanem a videókról? - kérdezünk vissza.

Arról. Meg másról is, hallani hogy mi volt velük Vasi férfi tervelte ki a legnagyobb osztrák pénzhamisítást 2015. June 06. 08:46 , de igazából ezt majd kinyomozzák, ha igaz. Mi minden esetre jól meg vagyunk a videók készítőivel. Azt mondom magának, ha itt bulit rendeznek, és maguk ismeretlenül arra járnának, beköszönnének, behívnák még magukat is!

Itt járt a Mága? Itt járt!

Ezek rendes emberek! Soha senkinek nem volt velük baja a faluban. Dolgoznak. Vasaznak, abból van a pénzük. Már Ausztriából hordják el a rossz vasat, mert azok ott kidobnak ám mindent. Szóval kicsit bánt is minket, hogy most így felkapták, hogy a faluban mi megy, pedig aztán nem megy semmi. Van egy család, akiknek telik rá, jól érzik magukat, ennyi. Tehetősebbek, mint mi, de mi nem vagyunk irigyek. Egyszer még a Mága Zoltán is volt itt. Bizony ám!

Egy 2011-es videó, még kicsit kiforratlan a minőség. Hogy csak címében Dubai, vagy mondanivalójában is az, sajnos nem tudjuk. A lovárival hadilábon álluk

A nénik azt mondják, még örülnek is neki, hogy történik valami a faluban. A kocsma már évek óta bezárt, falunap is csak egyszer van egy évben. Korábban 1200 főt számlált a falu, most alig több mint 400-an vannak. Iskola sincs már, a gyerekek vagy Bükre, vagy Csepregre járnak iskolába. De orvos, sőt gyógyszertár sincs. A posta pedig régen mobilautóra váltott. Bár helyi kalauzaink nagyon meg vannak elégedve a levélhordóval is, mert így nyolcvanon túl nem kell még a Postára is külön elbotorkálni.

Itt járt a Csányi? Itt járt!

Már nagyon úgy nézett ki, hogy Szakonyban aztán tényleg semmi nem történik, amikor szóba került, hogy azért egy vendéglő mégiscsak van.

Szakony
Mintha itt forogtak volna a videók, bár sejtésünket megerősíttetni nem sikerült
Nyugat.hu

Jah, hát meg itt van még a Kemencés Csárda, bár az csak előre foglaláskor van nyitva! Mert hát ugye fel kell fűteni a kemencét.

Aztán a két hölgy néni vitába keveredik:
- A múltkor a Csányi is ott volt!
- A Csányi, én azt nem is tudtam!
- De bizony, mert állítólag üzleti ebéd volt, és a Csányi is érdekelt volt benne.
- Nem is láttam, pedig a szomszédomban van a Csárda.

A keresztelő is nagy buli Szakonyban, Van minden a videóban, ami csak szem szájnak ingere. Lovashintó, csipkés kelengye és még korona is

Így hát nem csak mi gyarapodtunk információval, de a helyiek is. A beszélgetést megköszönve továbbsétáltunk megnézni a haranglábat és az emlegetett József villát. De bármennyire is hegyeztük a fülünket, szerda délelőtt sehonnan sem szólt bulihimnusz vagy mulatós orchestra. Szakonyban egyébként augusztus 20-án van búcsú, vagyis most már inkább falunap, ha valakinek erre volna érkezése!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés