Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szalagkorlát nyársalt fel egy Toyotát Szombathelyen - megúszta sérülés nélkül az utas

A baleset a Homok úton történt, a felnyársalt személyautót csak szerelés után tudták levontatni a szalagkorlátról.

A Kárpáti Kelemen utcából kanyarodott rá a Homok útra egy Toyota személyautó szerdán délután. Az autót vezető fiatalember rosszul mérte fel az út szélét, amihez a lenyugvó nap vakítása is hozzájárult.

TM/Nyugat.hu

Az autó a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott, majd az ott kezdődő szalagkorlát oszlopának ütközött.

A szalagkorlát két lába is engedett, így a korlát felnyársalta a személyautót, alaposan megrongálva a jármű elejét a jobb oldalon. Az utas légzsákja nyílt, a fém korlát pedig a kesztyűtartónál állt meg.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

Személyi sérülés nem történt. A sofőr és utasa használta a biztonsági övét. A helyszínre érkező szülők elmondták, hogy ez alap a fiataloknál, addig el sem indulnak, amíg be nem kötik magukat. Ennek köszönhető, hogy egyikőjük sem fejelte ki a szélvédőt.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A műszaki mentést nehezítette, hogy a Toyotából csak hosszas küzdelemmel sikerült "kiműteni" a szalagkorlátot. A roncs elszállítása után azonban elkerülhetetlen volt a szombathelyi tűzoltók értesítése, mivel a szalagkorlát maradványa az úttest fölé lógott.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A kiérkező tűzoltók egy akkus célszerszámmal egy percen belül levágták a balesetveszélyes szalagkorlát-szakaszt, a SZOVA ügyeletese pedig letakarította az utat és kitáblázta a hiányos szalagkorlát szakaszt.

h11a
TM/Nyugat.hu
Nem korszerű, nem biztonságos

A Homok út forgalma az elmúlt években megsokszorozódott, miután egy komplett városrész épült a II. János Pál pápa körút környékén.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu

A szűk Homok út szélén elhelyezett évtizedes szalagkorlátok valószínűleg már nem felelnek meg a jelenkori biztonsági követelményeknek, legalábbis a kezdetük és a végük nem. Azt fontos leszögezni, hogy ennél a balesetnél egyértelműen a Toyota vezetője hibázott, de nem mindegy, hogy egy ilyen hiba következtében hogyan roncsolódik a jármű.

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra