Székely János püspök: „A jövőnk egymás és saját magunk kezében van”

„Ne kívánjunk, hanem inkább csináljunk egy boldogabb új évet.” A szombathelyi megyéspüspök újévi gondolatai.

„Boldog új évet!”. Mintha a jövő valami titokzatos hatalom lenne, ami képes minket boldoggá tenni. Pedig inkább arra kellene gondolnunk ilyenkor, hogy a jövőnk elsősorban egymás és saját magunk kezében van – üzeni olvasóinknak az év végi videóban Székely János.

A szombathelyi megyéspüspök hozzáteszi: egy házaspár következő éve azon múlik, mennyire tudnak egymáshoz kedvesek lenni, megbocsátani, mennyi időt szentelnek a házasságukra. A férj mennyire tud udvarolni, a feleség mennyire tudja jelezni, mi az, aminek örül, mi az, ami fáj.

Egymáson múlik ennek a következő évnek a boldogsága.

Egy család boldogsága a gyermekeken, szülőkön és nagyszülőkön, egy iskola jövője a tanárokon és a diákokon múlik.

Egy korszak alakítása sok-sok emberen múlik, hiszen a médiát, a közbeszédet, a kultúrát mi magunk alakítjuk.

Így talán nem is azt kellene mondanunk, hogy „boldog új évet kívánok”, hanem hogy „csináljunk egy boldogabb új évet egymás és önmagunk számára” – mondja a videóban a megyéspüspök, aki néhány hétköznapi példával is illusztrálja mondanivalóját.

A következő év a szívünkön, a szavainkon és tetteinken múlik, azon, ahogy egymásra nézünk, ahogy gondolkodunk a jövőnkről, ahogyan azt alakítjuk. A következő év nem a sikereken, a tapson, az élvezeteken vagy a tapson múlik, hanem azon, ami szívünkben megvan, vagy sajnos nincs – foglalja össze Székely János, aki egyben szeretettel és hittel teli új esztendőt kíván mindenkinek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video