Székesfehérváron idén nem lesznek adventi fények – Szombathelyen még nincs döntés

Ilyen sem volt, még, de ezt is megértük.

A brutális rezsiszámlák miatt egymás után döntenek takarékossági intézkedésekről a magyar települések, a spórolásnak pedig a karácsonyi ünnepek is áldozatául eshetnek, írja a Világgazdaság .

A lap szerint a 9 ezer fős Tamásiban például már eldöntötték, hogy idén elmaradnak az adventi vásárok, és a karácsonyi díszvilágítást sem kapcsolják fel.

Székesfehérvár önkormányzata is jelezte, hogy jelentősen csökkentett programmal tervezik megtartani a belvárosi adventi vásárt. Cser-Palkovics András, a város polgármestere úgy fogalmazott:

"Főleg ebben a bizonytalan helyzetben szeretnénk, ha lehet, valamit a fehérváriak számára közösségi programként megtartani. A díszkivilágítás kérdésében még nem tudunk most dönteni, ahhoz az elkövetkező időszak energiaárait és az önkormányzatra háruló összes működési költség alakulását látnunk kell. Ahogy azonban közösségi oldalamon is írtam: nincsen tabu. Minden, a működőképesség fenntartásához szükséges intézkedést készek vagyunk meghozni!"

Cser-Palkovics jelezte, hogy a villamosenergia-beszerzésnél a tavalyi 23 forintos árhoz képest múlt héten 405 forintos ajánlatot kaptak.

A városban a takarékossági intézkedések keretében meghatározták azt a kört, amelyben az intézményeket mindenképpen működtetni szeretnék, a téli időszakban is. Ebbe a bölcsődék, az óvodák, a szociális intézmények, valamint a háziorvosi rendelők, a közétkeztetés és a közvilágítás, illetve valamilyen szolgáltatási szinten a közösségi közlekedés tartozik bele.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet