Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szél Bernadett győzött Kövér László ellen Strasbourgban

A független képviselő megnyerte perét, a házelnökről ott mondták ki, hogy cenzor.

Szél Bernadett közösségi oldalán azt írta, Kövér Lászlónak immár hivatalos papírja is van arról, hogy cenzor. A nemzetközi bíróság jutott erre, háromszor írták le. A független képviselő szerint a per után a kormánynak vagy el kell küldenie a házelnököt, vagy ki nem ejti a száján többet azt a szót, hogy jogállam. Más lehetősége innentől kezdve nincs.

A politikus felidézte, azért fordult a strasbourgi  bírósághoz, mert még 2015-ben Kövér László figyelmeztetés nélkül megvonta tőle a szót, amikor felhívta a figyelmet a dolgozói szegénység áldozataira. A nemzetközi bíróság szerint a fideszes házelnök intézkedése nem  felelt meg az Országgyűlési törvényben előírt eljárásnak.

Ezen kívül közvetlen cenzúra volt, mivel azonnal megakadályozta, hogy az első kérelmező (Szél Bernadett) kifejtse véleményét anélkül, hogy (a házelnök) kevésbé korlátozó intézkedést alkalmazott volna vagy akár csak megfontolta volna más eszköz alkalmazását.

Szél Bernadett szerint Kövér László léte a magyar politikában annak a világos bizonyítéka, hogy Magyarország már nem jogállam és már nem demokrácia. Amikor nyerünk, egy pillanatra teljesen élesen látszik az, hogy nem mi »rendetlenkedünk«, hanem a fideszes politikusok élnek vissza rendre a hatalmukkal – írja a 24.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek