Szemben a körforgalomban - videón az egyik kerékpáros

Kb. 30-50 métert rövidítenek azok a kerékpárosok, akik szembe tekernek a forgalommal a körforgalomban. Most videón is rögzítettük egyiküket.

Nem először láttuk a szombathelyi Thököly utca körforgalmában a forgalommal szemben tekerő kerékpárosokat, de most sikerült rögzítenünk is a manővert. Korábbi cikkünkben már utaltunk erre a szabálytalanságra és több kerékpáros Olvasónk sem értette, mi a baj ezzel, hiszen a biciklis "nyilván jól körülnézett és éppen nem jött semmi".

Mi viszont azt gondoljuk, hogy a közúton mindenkire vonatkozik a KRESZ, és nem lenne szerencsés, ha a közlekedők saját szájízük szerint felülbírálnák a szabályokat. Hiszen akkor a piros lámpánál sem kellene megállni, ha jól körülnézünk és nem jön semmi, valamint a kamionok is nyugodtan figyelmen kívül hagyhatnák a súlykorlátozó táblákat, ha a híd, vagy a falusi út ránézésre elbírja a monstrumot.

Kérjük tehát azt a néhány kerékpárost, aki magára ismert, hogy szokjon le a körforgalom lerövidítéséről és használja a körforgalmat úgy, ahogy a legtöbb biciklis és egyéb járművezető. Szabályosan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló