Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Személyi változásokat jelentett be Székely János megyéspüspök az egyházmegye életében

Haláleset, tanulmányok befejezése, nyugdíjazás és egyéb átszervezések miatt több helyen változás történik a Szombathelyi Egyházmegyében.

Dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke Facebook-oldalán jelentette be az alábbi változásokat:

Templomigazgatóság alapítása

A kőszegi Rózsafüzér Királynője, és a zalaegerszegi Szent Kereszt templomigazgatóság megalapítása, az említett városok zárdatemplomaiban.

Területi átrendezés

A Lasztonyai és Bázakerettyei Fíliális Egyházközséget az Pákai Plébániáról a Letenyei Plébániához csatolja.

Plébánosi kinevezések

Aigner Géza atyát Répcelaki Plébániáról a Letenyei Plébániára küldi, utódja Szakál Szilárd, a Gércei Plébánia eddigi kisegítő lelkésze lesz.

Varju Gábor székesegyházi káplánt plébános helyettesi minőségben a Gércei Plébániára küldi Balassi István plébános mellé, Sitkei lakhellyel.

Kápláni kinevezések

Tóth János atyát a Zalaegerszegi Szent Mária Magdolna Plébániáról a Letenyei Plébániára küldi kápláni beosztásban.

A fenti változások július 1-jétől lépnek érvénybe, az alábbiak pedig augusztus 1-től.

Pasztorális Helynöki, Plébánosi, Plébános helyettesi, Egyetemi Lelkészi és Iskolalelkészi kinevezések

Dr. Németh Norbert atyát kinevezte a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökévé, felmentve a II. János Pál Katolikus Szakkollégium igazgatói, és az Egyetemi Lelkészség lelkészi szolgálata alól, és – érintetlenül hagyva a GYHF Szombathelyi Képzési Központjának szakigazgatói feladatkörét és teológiai tanári megbízatását – kinevezte a Gencsapáti Plébánia plébánosává.

Gombos Tibor Bálint atyát a Gencsapáti Plébániáról a Becsehelyi Plébániára, Horváth Gábor becsehelyi plébánost a Toronyi Plébániára helyezte.

Dr. Perger Gyula atyát – eddigi feladatkörének megtartása mellett – szombathelyi egyetemi lelkésszé és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium spirituálisává nevezte ki, megbízva a lelkészség templomának, a Jézus Szíve Zárdatemplomnak a lelkipásztori teendőinek ellátásával is.

Dr. Martos Levente Balázs atya – befejezve a Győri Szeminárium prefektusi megbízatását – visszatér Szombathelyre, és teológiai tanári feladatkörén túl a Szombathelyi Egyházmegye Felnőttképzési Püspöki Referensévé nevezte ki, mindemellett a Székesegyház lelkipásztori feladataiba is besegít.

Wimmer Rolandot – megtartva a sárvári Szent Miklós Plébánia plébánosi megbiztatásában – kinevezte a sárvári Szent László Plébánia vezetőjévé, valamint a helyi katolikus oktatási központ iskolalelkészévé.

Segítségére Bokor Zoltán eddigi római ösztöndíjasunkat küldi a sárvári Szent László Plébániára, plébános helyettesi minőségben.

Orbán István kanonok urat – köszönetnyilvánítás mellett – felveszi az egyházmegyei nyugdíjasai közé, de továbbra is a sárvári Szent László Plébánián fog élni, kisegítést vállalni.

Ifj. Molnár János atyát a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia plébánosává nevezte ki, elődjét, Dr. Kürnyek Róbert atyát a zalaegerszegi Szent Kereszt templomigazgatóság templomigazgatójává nevezte ki, egyúttal megbízta a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium iskolalelkészi feladatainak ellátásával is.

Kovács Richárd atyát a Kőszegi Rózsafüzér Királynője Templomigazgatóság templomigazgatójává valamint iskolalelkésszé nevezte ki a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium számára.

Kápláni kinevezések

Böjti Balázs jánosházai káplánt Körmendre, Kaszás Csaba atyát a Lenti Plébániáról Jánosházára küldi kápláni minőségben. A Lenti Plébánia kápláni státusza betöltetlen marad.

Tanulmányi szabadság

Óra Krisztián körmendi káplánt Rómába küldi tanulmányainak folytatására.

Pasztorális gyakorlat

Bejczi Bence papnövendéket a Pákai Plébániára küldi pasztorációs gyakorlatra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra