Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendesen megbüntették a szemetelőt Vas megyében

Hiába szóltak a szombathelyi férfinek, hogy takarítsa fel az út szélére szórt szemetét, végül azt a körjegyzőség szállíttatja el Nagykölked mellől, de a számlát természetesen benyújtják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombathelyi férfi nem élt a türelmi idővel, amíg következmények nélkül feltakaríthatta volna az út szélére szórt utánfutónyi szemetét, ezért azt a körjegyzőség szállíttatja el Nagykölked mellől, de a számlát természetesen benyújtják.

Ahogy arról korábban beszámoltunk kiderült, ki helyezett hulladékot 10 éves lányt erőszakolt meg egy dombóvári férfi 2018. August 19. 09:18 Nagysimonyi mellé. A szombathelyi férfi azonban nem élt a lehetőséggel, hogy következmények nélkül hulladéktelepre szállítsa az út szélére ömlesztett szemetét, azért azt az önkormányzat elszállíttatja, a szállítás és munkadíjat pedig áthárítják a férfire, aki ellen szabálysértési eljárás indul.

A szemétlerakás azért is érdekes, mert a férfinek a zalai településen és Szombathelyen is lett volna ingyen lehetősége lerakni a hulladékot, ehelyett azonban leömlesztette azt Ják és Nagykölked között.

Nagysimonyi szemétkupac

Olvasónk jelezte, hogy nemrégiben Nagysimonyi és Sitke között is megjelent egy nagy szemétkupac az út mellett. Megnéztük, valóban látványos szeméthalmot hagyott valaki közvetlenül az út mellett. Korábban már hordtak oda hulladékot az árokba és a fák alá is, azt jótékonyan levágott ágakkal takarták el a közlekedők szeme elől.

Nagysimonyi és Nagykölked
Kattintson a képre a galériához!
Tánczos Mihály

Egy kicsit beletúrtunk a friss hulladékkupacba, ahol bontott BMW alkatrészeket, autógumikat, kevés háztartási hulladékot, cementet, festéket találtunk. A hulladék összeállításánál valószínűleg ügyeltek rá, hogy személyes dolgok, címek ne kerüljenek bele, azonban mégis sikerült konkrét címre bukkannunk olyan helyen, amire valószínűleg nem gondoltak. El is mentünk erre, azonban családi ház helyett egy használtautó-értékesítő telepet találtunk.

Az autók egy részének ablakában pedig ott zöldellt az a német kör alakú matrica, ami a kidobott szélvédőn is ott virított. Ez önmagában még semmit nem bizonyít, de azért sok a véletlen részlet.

Nagysimonyi és Nagykölked
Kattintson a képre a galériához!
Tánczos Mihály

Felhívtuk a telepen feltüntetett telefonszámot. A vonal túlsó felén beszélgetőpartnerünk nem mutatkozott be és elmondása alapján a telep is olyan új, hogy még a címét sem tudja. A szemetelésről semmit nem tudott, mint mondta már egy hete külföldön tartózkodik, de hozzátette, felhívja Nagysimonyi polgármesterét és egyeztet vele.

Házmester tempó?

Előző cikkünk megjelenése után több hozzászólás is arról szólt, hogy milyen aljasak vagyunk, amiért az út mellé dobott szemétben kutakodunk, hogy kiderítsük, ki dobta azt ki. Az egyik hozzászóló szerint semmi közünk hozzá és foglalkozzunk a saját dolgunkkal. Nem osztjuk ezt a véleményt. Mi apró sikernek élünk meg minden olyan esetet, ahol sikerül megfelelő módon rendezni egy-egy ilyen szemét-ügyet. Úgy gondoljuk, hogy saját lakókörnyezetünknek is jót tesz, ha a magyar és külföldi autósok navigációja nem azt az utasítást adja, hogy "a harmadik szemétdomb után fordulj balra". Korábban egy általunk készített képsorozat alapján 200 ezer forint büntetést kapott az a traktoros, aki egy vasi falu szemeteszsákjait ömlesztette le az erdőszélen. A férfit kötelezték a hulladék eltakarítására és szeméttelepre szállítására is. Az illető biztosan haragudott ránk, amiért így "keresztbe tettünk" neki, de jobban belegondolva ez ugye nem a mi hibánk?

Frissítés: cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt, hogy a szemetet korábban út szélére ömlesztő férfi szerdán délben elszállította a hulladékot Nagykölked mellől. Valamivel később tűz keletkezett a helyszínen, körmendi tűzoltók vonultak az illegális szemétlerakóhoz és eloltották a lángokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra