Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szeméttelep és tarló égett - Vigyázni kell a tűzzel a kánikulában (Videóval)

Menekülőre fogták a tűzoltást néző katasztrófaturisták, amikor a szél pillanatokon belül feléjük vitte a lángokat és a fojtó füstöt Tanakajdnál. A rendőrség lezárta az utat.

Több tucatnyian nézték az út mellett leállított autókból a tűzoltók küzdelmét a lángokkal Vép és Tanakajd között egy nemrég learatott, több mint tíz hektáros területen. A lánglovagok elsősorban egy fenyves és a szomszédos, még lábon álló gabona védelmére koncentráltak, így sikerrel megakadályozták, hogy a lángok továbbterjedjenek, immár komoly károkat okozva.

Tarlótűz Vép és Tanakajd között
Tarlótűz Vép és Tanakajd között
Tánczos Mihály

A közúton álló katasztrófaturisták azonban testközelből megtapasztalhatták, milyen gyorsan terjed a tűz, amikor a szél feléjük hajtotta előbb a lángokat, majd a sűrű, átláthatatlan, fojtó füstöt is. Pillanatokon belül eltűntek az autók és az emberek a tarló széléről és megérkezett a rendőrség is, hogy lezárják a balesetveszélyessé vált utat.

Égő tarló Vép és Tanakajd között

A lábon álló gabonatábla tulajdonosa a tarló szélén idegeskedte végig az oltást, végül megkönnyebbülten távozott. A szombathelyi tűzoltók három járművel kerítették be a lángokat, miközben egy traktor körbetárcsázta a területet.

Ha a sült pocok nem megy a gólyához, akkor a gólya megy a sült pocokhoz
Ha a sült pocok nem megy a gólyához, akkor a gólya megy a sült pocokhoz
Tánczos Mihály

A leégett tarló terített asztal a gólyáknak, akik előszeretettel szedegetik össze a sült rovarokat és rágcsálókat, időnként őrült rohanást bemutatva a forró tarlón.

A rendőrség lezárta az utat
A rendőrség lezárta az utat
Tánczos Mihály

Kigyulladt a csepregi szeméttelep

Tüzet jelentettek vasárnap éjjel a csepregi hulladéklerakóból is. Szerencsére a tűzoltók időben érkeztek és hamar megfékezték a lángokat. Azt egyelőre nem lehet tudni, mitől gyulladt ki a szemét.

Szeméttelep tűz Csepregen
Szeméttelep tűz Csepregen
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra