Frissítve - Halálos áldozata van a szén-monoxidnak Szombathelyen

Egy középkorú nő az áldozat. A lakásban többen tartózkodtak, köztük egy kisgyermek.

A szombathelyi Malom utca egyik háromszintes társas házához vonultak a tűzoltók és a mentők hétfőn reggel - jelentette munkatársunk a helyszínről

Halálos áldozata van a szén-monoxidnak Szombathelyen - középkorú nő az áldozat
TM/Nyugat.hu

Úgy tudjuk, hogy egy szén-monoxid érzékelő riasztott. Az egyik lakásban a tűzoltók egy középkorú nő holttestét találták. Információink szerint a lakásban többen tartózkodtak, köztük egy kisgyermek. Őket a helyszínen a mentők vizsgálják.

Halálos áldozata van a szén-monoxidnak Szombathelyen - középkorú nő az áldozat
TM/Nyugat.hu

Az egységek a helyszínen vannak és várják a gázszolgáltató munkatársát.

Halálos áldozata van a szén-monoxidnak Szombathelyen - középkorú nő az áldozat
TM/Nyugat.hu

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye:

Hétfő reggel negyed nyolckor egy szombathelyi esetről érkezett jelzés. A Malom utcában egy fürdőszobában talált középkorú nő holttestéhez riasztották a tűzoltókat. Egy háromemeletes társasház földszinti lakásának fürdőszobájában a nyílt égésterű vízmelegítő csukott ajtó és ablak mellett üzemelt, ezért szén-monoxid keletkezett. A tűzoltók légzőkészülékben méréseket végeztek és kimutatták a mérgező szén-monoxid jelenlétét.

A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő készülék. A mérgező szén-monoxid akkor jön létre, ha beltérben nyílt láng van, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás. Ha elérhető a vízmelegítőnk, vagy fűtőeszközünk égéstere, látható a láng, akkor állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni. Nem elég néha kinyitni az ablakot. Érdemes ezek mellett egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló