Podcast Péntek: Jól gazdálkodik-e azzal Szombathely, hogy itt született Szent Márton?

Podcast Péntek: Jól gazdálkodik-e azzal Szombathely, hogy itt született Szent Márton?

/

letöltés 0.00MB
Mert a vallási turizmus fontos dolog. Ahogy a libasült, a rétes, és az újbor is. Beszélgetés Orbán Róbert helytörténésszel.

Nagy értéke lehet egy városnak, ha ott született Európa egyik legismertebb védőszentje, Szent Márton. S ez nem csak azt jeleni, hogy Márton napjához kapcsolódóan adják át a város legértékesebb kitüntetéseit A szombathelyi Szent Márton Gála díjazottjai 2021. November 13. 21:47 , hanem azt is, hogy erre turizmust lehet építeni. A vallási turizmus fontos ágazat a világban, kérdés, Szombathely hogyan tudja ezt kihasználni?

Beszélgetés előtti ráhangolódás a Nyugat.hu podcast stúdiójában.
Mészáros D. Zsolt

Orbán Róbert helytörténésszel, a téma szakértőjével erről beszélgetett Roznár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője. Kicsit konkrétabban például arról:

 • Miért csak előzetes bejelentkezés alapján lehet bemenni a Szent Márton Látogatóközpontba?
 • Hova kerültek és jól hasznosultak-e a Szent Márton évben elköltött állami milliárdok?
 • Hol található Szombathelyen a Szent Márton ereklyéje?
 • Miért nem kapható egész évben valahol Szombathelyen a Márton menü, ami nem más, mint a liba, a rétes és az újbor.
 • De inkább hallgassák meg a teljes beszélgetést!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast