Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Podcast Péntek: Jól gazdálkodik-e azzal Szombathely, hogy itt született Szent Márton?

Podcast Péntek: Jól gazdálkodik-e azzal Szombathely, hogy itt született Szent Márton?

/

letöltés 81.62MB
Mert a vallási turizmus fontos dolog. Ahogy a libasült, a rétes, és az újbor is. Beszélgetés Orbán Róbert helytörténésszel.

Nagy értéke lehet egy városnak, ha ott született Európa egyik legismertebb védőszentje, Szent Márton. S ez nem csak azt jeleni, hogy Márton napjához kapcsolódóan adják át a város legértékesebb kitüntetéseit A szombathelyi Szent Márton Gála díjazottjai November 13. 21:47 , hanem azt is, hogy erre turizmust lehet építeni. A vallási turizmus fontos ágazat a világban, kérdés, Szombathely hogyan tudja ezt kihasználni?

Beszélgetés előtti ráhangolódás a Nyugat.hu podcast stúdiójában.
Mészáros D. Zsolt

Orbán Róbert helytörténésszel, a téma szakértőjével erről beszélgetett Roznár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője. Kicsit konkrétabban például arról:

 • Miért csak előzetes bejelentkezés alapján lehet bemenni a Szent Márton Látogatóközpontba?
 • Hova kerültek és jól hasznosultak-e a Szent Márton évben elköltött állami milliárdok?
 • Hol található Szombathelyen a Szent Márton ereklyéje?
 • Miért nem kapható egész évben valahol Szombathelyen a Márton menü, ami nem más, mint a liba, a rétes és az újbor.
 • De inkább hallgassák meg a teljes beszélgetést!

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast

  Tovább az oldalra