Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hat helyen ad kedvezményt a Szent Márton-kártya

Július 1-jén indul, most kezdődik a kézbesítés. Többségében technikai infók a kártyát bemutató sajtótájékoztatón.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szent Márton kártyáról többször is írtunk már, leginkább a közgyűlési tudósításokban szerepelt, hiszen már jó néhány hónapja napirenden van. Legutóbb, a múlt héten Közbiztonságtól a lakóparkig és a kosárlabdáig 2014. May 29. 09:32 aztán már arról döntöttek, hogy mikor, hogyan és kikkel kézbesítik a kártyákat a szombathelyi lakosoknak. És most a tényleges indulásról tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

Ez lesz a borítékban

Puskás Tivadar polgármester kezdett, aki a kártya közösségformáló erejéről beszélt, és arról, hogy Szent Márton kultuszát őrzi Szombathely, 2016-ban sok esemény is lesz a Savariában született szent születésének 1700-ik évfordulóján.

Sajtótájékoztató a Szent Márton kártya bevezetéséről
Ilyen borítékban jön a kártya
VB

A polgármester elmondta, a kártyát június 10-étől kézbesítik, a kézbesítők arcképes igazolványt mutatnak majd fel, a kártyát a címzett vagy annak közeli hozzátartozója veheti át, az átvételt aláírással igazolni kell. Megmutatta a borítékot is, a feladó helyén a városi bélyegző lesz, alatta a Szent Márton-logó, és persze a címzett neve és címe.

Sajtótájékoztató a Szent Márton kártya bevezetéséről
Ilyen lesz a kártya
VB

A borítékban benne lesz a plasztikból készült Szent Márton-kártya, egy, a kártya bevezetéséről szóló határozat a jelenlegi kedvezmények listájával, és egy levél, ami leírja, hogyan is működik a kártya, és hogyan jutottak el idáig.

A postás mindig kétszer csenget

Károlyi Ákos a technikai tudnivalókkal folytatta. Akik ez év április 1-jén bejelentett szombathelyi lakosok voltak, hivatalból, térítésmentesen kapják meg a kártyát. Mégpedig több, mint 77 ezren. 94 köztisztviselő viszi lakásra a borítékot, jövő kedden kezdenek és a hónap végéig végezniük is kell, a kártya július 1-től érvényes.

Sajtótájékoztató a Szent Márton kártya bevezetéséről
Meg ilyen
VB

Ha a kézbesítők nem találnak otthon senkit, értesítést hagynak, aztán még egyszer kimennek a címre. Ha akkor sem sikerül a kézbesítés, akkor a kártyát a polgármesteri hivatalban átvehetik a jogosultak, az átvételhez személyazonosságot igazoló irat (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) kell, otthon is.

Sajtótájékoztató a Szent Márton kártya bevezetéséről
Sajtótájékoztató és bemutató
VB

A kártya névre szóló, sorszámozott, és van rajta egy QR-kód is. Ez a szentmarton.hu weboldalra mutat, ahol naprakész infók lesznek a kártyáról, és a kedvezményt nyújtó szolgáltatókról is. A kártya első körben két évig érvényes, azok is jogosultak, akik április 1. után költöztek, költöznek Szombathelyre, de nekik már igényelni kell, amit megtehetnek a polgármesteri hivatalban, vagy a szentmarton.hu oldalon. Ugyanígy megkaphatják a kártyát a felsőoktatásban Szombathelyen tanuló, nappali tagozatos hallgatók is.

Jön a következő lépcső

És még egy kedvezmény, a rendszer nyilvántartja a születésnapokat, és a kártyatulajdonos születésnapján extra kedvezményeket nyújt. A kedvezményt nyújtó helyeken egyébként egy matrica hívja majd fel erre a figyelmet.

Sajtótájékoztató a Szent Márton kártya bevezetéséről
Ez lesz a kísérőlevél
VB

Molnár Miklós alpolgármester a kártya mögötti koncepcióról beszélt. Már most gondolkodnak a továbbfejlesztésen, a következő lépcső 2016. január 1-jén lesz, amikor cserélik a most kikézbesítendő kártyákat, mégpedig egy bankkártya típusú kártyára. Erre már vannak érdeklődők, akikkel arról is tárgyaltak, hogy kártyaterminálokat állítanak majd fel.

Sajtótájékoztató a Szent Márton kártya bevezetéséről
És ilyen matricák lesznek az elfogadóhelyeken
VB

Molnár szerint egyébként a Szent Márton-kártya egyedülálló, mivel ezt alanyi jogon kapják a szombathelyiek, ráadásul nincs korhatár, a gyerekek is megkapják. És bízik abban, hogy Szombathely ezzel példát tud mutatni más városoknak, akár külföldön is.

Abban is bízik, hogy az első év ráfordításai után (ezt 20 millió alatti összegre teszi) jövőre már nullszaldós lesz a kártya, aztán nyereséget termel majd. A kis- és középvállalkozások jelentkezését is várják, az általuk nyújtott kedvezmény sokszorosan megtérül majd a forgalom növekedésével – mondta.

A Szent Márton-kártya jelenlegi kedvezményei

FALCO KC Szombathely Kft.

20 százalék kedvezmény:

Bérletek: nem helyre szóló felnőtt; nem helyre szóló diák/nyugdíjas; helyre szóló, galériás, felnőtt; helyre szóló, galériás, diák/nyugdíjas

10 százalék kedvezmény:

Bérlet: helyre szóló, mobil lelátó, külső rész, felnőtt; helyre szóló, mobil lelátó, külső rész, diák/nyugdíjas; helyre szóló, mobil lelátó, belső rész, felnőtt; helyre szóló, mobil lelátó, belső rész, diák/nyugdíjas

Jegyek: galériás, felnőtt (elővételben); galériás, diák (elővételben); helyre szóló, mobil lelátó, külső rész (elővételben); helyre szóló, mobil lelátó, belső rész (elővételben)

Szombathelyi Haladás Kft.

28,58 százalék kedvezmény:

Jegy: álló, korzó, kanyar ülőhelyek (elővételben)

25 százalék kedvezmény:

Jegy: nyugdíjas, női, diák (elővételben), Magyar Kupa, Ligakupa, NB III. (elővételben)

20 százalékos kedvezmény:

Bérlet: álló, korzó, kanyar ülőhelyek, féléves; álló, korzó, kanyar ülőhelyek (nyugdíjas, női, diák) éves

16,7 százalék kedvezmény:

Bérlet: álló, korzó, kanyar ülőhelyek (nyugdíjas, női, diák) féléves

Jegy: tribün (elővételben)

10 százalék kedvezmény:

Bérlet tribün éves, bérlet tribün féléves

Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft.

10 százalék kedvezmény:

Premier bérlet, Őszi bérlet, Tavaszi bérlet, Évadra szóló bérlet, Jegy (elővételben)

AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

100 százalék kedvezmény

KRESZ Park

20 százalék kedvezmény:

Mozijegy, Gyermek táboroztatás (bentlakásos és nem bentlakásos)

15 százalék kedvezmény:

Koncertek, zenés programok, egyéb saját rendezvény (elővételben)

Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár

20 százalék kedvezmény:

Minden beiratkozási díj, születésnapi mappa

SZOVA Zrt. Műjégpálya

Minden bérletből 20 százalék kedvezmény

Belépőjegy 17,65 és 15,79 százalék, kísérőjegy 18,92 százalék kedvezmény.

Tófürdő

Minden fürdőbelépőből 20 százalék kedvezmény

Kalandváros

Meglévő kedvezmény

Csónakkölcsönző

Csónakkiadás 15,79; vízibicikli kiadás 15,89 – 19,71 százalék

Uszoda

Minden bérlet és belépőjegy: 20 százalék kedvezmény

Savaria Szimfonikus Zenekar

10 százalék kedvezmény:

Szimfónia bérlet, Opera bérlet, Kamarazene bérlet, elővételes jegyárak, bérleten kívüli előadások

Mesebolt Bábszínház

10 százalék kedvezmény: elővételes jegyek

Savaria Múzeum

20 százalék kedvezmény: Általános belépő (Savaria és Smidt Múzeum); Skanzen (kivétel vásárok); Romkert; Képtár; Iseum felnőtt, diák, nyugdíjas belépő; Múzeumok Éjszakája (elővételben)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Közbiztonságtól a lakóparkig és a kosárlabdáig

A szombathelyi közgyűlés elbúcsúztatta Gyebrovszki Jánost, aztán tette a dolgát. Olvassa újra percről-perce tudósításunkat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra