Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szentgotthárdi fürdő igazgatójának azonnali menesztését kéri a Jobbik

Offshore kapcsolatokról, titkolózásról, visszaélésekről szóló sajtótájékoztatóval folytatódik a szentgotthárdi fürdő története.

Újabb fejezetéhez ért a szentgotthárdi fürdő-botrány. két héttel ezelőtt írtunk arról, hogy egy szentgotthárdi városi képviselőnőt állítása szerint szinte fogva tartották Bántalmaztak és egy irodába zártak egy szentgotthárdi képviselőnőt a városi termálfürdőben 2017. March 23. 12:58 a fürdőben. Ő akkor arról is beszélt lapunknak, megalapozott gyanújuk és bizonyítékaik vannak arra, hogy a város tulajdonában lévő fürdőben csalások és visszaélések történtek, és ezért a város jegyzőjével közösen feljelentést tettek a rendőrségen.

Közérdekú adatigénylés, nehézségekkel

Egy héttel ezelőtt a Jobbik sajtótájékoztatón Jobbik: Sorozatos bűncselekmények történnek a szentgotthárdi fürdőben 2017. March 24. 13:35 jelentette be, hogy információik szerint a csalások már egy éve tartanak, és hogy a polgármester lánya szerződés és bérleti díj nélkül tart úszásoktatást a fürdőben. A többi képviselő segítségét is kérték a részletek kiderítéshez.

Bana Tibor és Lábodi Gábor sajtótájékoztatója a szentgotthárdi fürdőnél
Bana Tibor és Lábodi Gábor
Bonyhádi Zoltán

Hétfő délelőtt aztán újabb sajtótájékoztatóra kaptunk meghívást Bana Tibor országgyűlési, és Lábodi Gábor szentgotthárdi városi képviselőtől. Bana Tibor arról beszélt, hogy sem a fürdő igazgatójától, Simon Margittól, sem Huszár Gábor polgármestertől nem ékezett válasz a múlt héten feltett kérdéseikre. Bíznak a hatóságokban, és remélik, hogy kiderítik az igazságot.

Lábodi Gábor beszámolt róla, hogy közérdekű adatigényléssel fordult a fürdő igazgatójához, kérte, hogy a beszállítói és egyéb üzleti szerződésekbe betekinthessen. A fürdő igazgatója először a polgármester és a jegyző állásfoglalását kérte, majd közölte, csak a felügyelőbizottság elnökének jelenlétében tekinthet be az iratokba, és telefont sem vihet magával.

Offshore tulajdonban van a hotel?

Ezután belenézhetett az iratokba, de újabb kérdések merültek fel; így ismét lehetőséget kért erre. Megegyeztek egy időpontban, de előző este az igazgató emailben ezt lemondta. Az emailt megkapta a polgármester és a felügyelőbizottság elnöke is, de egyikük sem reagált. Lábodi ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatósághoz fordult.

Bana Tibor és Lábodi Gábor sajtótájékoztatója a szentgotthárdi fürdőnél
A fürdővel szoros kapcsolatban működik a termálhotel
Bonyhádi Zoltán

A képviselő elmondta, hogy utánanézett a fürdő melletti, és azzal együttműködő hotel tulajdonosának, és kiderült, hogy a tulajdonos GRAL Europe Kft. egy másik vállalkozás, az Accent Hotel Management Szolgáltató Kft. tulajdonában van. Ez utóbbinak egy tulajdonosa van, a Nicosiában bejegyzett a BSLD Accent Holdongs Limited CY nevű vállalkozás. Vagyis, a hotel offshore tulajdonban van - mondta Lábodi.

A képviselő több kérdést is feltett a sajtótájékoztatón, ezeket lejjebb olvashatják. De kijelentette, hogy a fentebb elmondottak alapján már nem a fürdő igazgatójának felfüggesztését kérik, hanem az azonnali elbocsátását. És azt, hogy teljes átvilágítsák a fürdő működését.

A Jobbik kérdései (A személyes adatokat töröltük.)

 • Mi titkolnivalója van a fürdő igazgatójának a képviselő által kikért szerződésekkel kapcsolatban?
 • Van-e rokoni vagy családi kapcsolat Dr. S, Margit és az AQUARIUS-KER Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság ügyvezetőjének édesanyja között?
 • Kért-e árajánlatokat azokra a karbantartásokra, javításokra más cégektől is, amiket végül sorozatosan H. Zsuzsanna szombathelyi egyéni vállalkozó nyert el egyfajta helyi Mészáros Lőrincként? Amennyiben nem, akkor vajon nevezhető-e ez gazdaságos üzemeltetésnek?
 • A gyógyászati részleg használatlan gépeit milyen értéken tartották nyilván a leltár szerint? Megtörtént ezek meghirdetése eladásuk előtt és a megfelelő értéken kerültek eladásra?
 • Vajon csak azért tagadta meg a jogszerűen kért iratbetekintést az ügyvezető, hogy legyen ideje eltüntetni a nyomokat és egyes szerződéseket, esetleg újakat kreálni?
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra