Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lebontották a mára legendássá vált szentgotthárdi szabadtéri színpadot

Nemsokára felújítják, az egész várkerttel együtt.

Az egész szentgotthárdi árkert megváltozik a közeljövőben - tudtuk meg az önkormányzattól. Nem is új a dolog, már júliusban bejelentették. Viszont most csodálkoztunk rá mi is, amikor a Facebookon megjelent több kép a lebontott szabadtéri színpadról.

Felújítják a szentgotthárdi Várkertet
Sipos Csaba

Ezen a színpadon ugyanis évtizedek óta vannak koncertek, 1990 óta - néhány év kihagyással - itt az otthona a Hopplá fesztiválnak, és egyik helyszíne a pár éve indult Szerelmesek Fesztiváljának is.

Felújítják a szentgotthárdi Várkertet
Sipos Csaba

Persze, színpad nem vész el, csak átalakul. Felújítják, újraépítik, azt még nem tudjuk, milyen is lesz pontosan, de a funkciója megmarad.

Felújítják a szentgotthárdi Várkertet
Sipos Csaba

Ahogyan az egész várkertté is, a város közepén, a templom és az önkormányzati hivatal mögött lévő park megmarad zöldövezetnek, rekreációs területnek. A leglátványosabb valószínűleg a régi strand átépítése lesz. A strand a termálfürdő szabadtéri medencéjének átadásakor zárt be, állaga leromlott, a medencében növények nőttek. Idén májusban el is kezdték lebontani Bontják a régi szentgotthárdi strandot 2018. May 28. 17:10 a bezárása óta elkerítve álló létesítményt.

Felújítják a szentgotthárdi Várkertet
Sipos Csaba

Most közösségi tér lesz, egy közel 600 négyzetméteres tóval, amin egy kis fahíd fog átívelni. A terület északkeleti szélén sövénylabirintust és mászódombokat építenek. Felújítják az egész várkertet, az elöregedett, megbetegedett fákat már kivágták, megritkították a játszóteret övező örökzöldeket is.

Felújítják a szentgotthárdi Várkertet
Sipos Csaba

A tervek között szerepel fűszer és gyógynövénykert létesítése, padok elhelyezése, locsolórendszer és komposztáló kialakítása is, és részlegesen restaurálják a ciszterci apátság volt barokk kertjét.

Felújítják a szentgotthárdi Várkertet
Sipos Csaba

A munkát a SZET Szentgotthárdi KFT., a szentgotthárdi önkormányzat végzi, az év végére kell befejezniük. 239 millió forintba kerül, a teljes összeget sikeres uniós pályázat után, az EU támogatásából fizetik ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra