Vasárnap sem lesz strandidő - ma is eshet

Ezen a hétvégén nem kell aggódni, hogy leégnek a strandon. Borús előrejelzésünk következik.

Közhírré tétetik, hogy a Nyugat.hu átnyálazta az összes időjárás-előrejelző weboldalt, majd a summázáshoz megerősített véleményt kért Pétervári Tibor meteorológus-észlelőtől is. Eszerint kimondjuk, hogy ha valaki még a redőny mögött bujkálva nem észlelte volna a külvilági állapotokat, vagy strandpapucsban, gumimatraccal a hóna alatt rajtra készen várja az ajtóban az első napsugarat:

EZEN A HÉTVÉGÉN NEM STRANDKOMPATIBILIS IDŐ LESZ,

vagy akár mondhatjuk úgy is, hogy:

:(:(:(

Persze, akadnak olyan területek, ahol sütni fog a nap, például Hawaiin elég jók az előrejelzések. Aki viszont itt tengeti napját Szombathelyen, annak a következőket tanácsoljuk:

Ha kimenne a Szentivánéji Vigasságokra:

 • öltözzön melegen, 14-15 fok körül van a hőmérséklet, ez estére akár 10 fokig is hűlhet
 • vigyen magával esernyőt, mert kora estig még lesznek záporok, zivatarok
 • a tűzijáték idejére elvileg már kitisztul az idő, de a szél felerősödhet
 • Ha nem megy ki a Szentivánéji Vigasságokra, és inkább otthon marad:

 • akkor nézze este nyolckor a Duna tévét !
 • Vasárnap már melegebb lesz, de még eshet

  Vasárnap gomolyfelhők mellett azért lesz napsütés is, a hőmérséklet elérheti akár a 22-23 Celsius-fokot is - kora délutánra. Hogy ez mennyire lesz tuti a strandoláshoz? Nem mondunk újat azzal, hogy: nem nagyon. Persze, próbálkozni ér, de ne szidjanak minket, ha be kell takarózni a tóparton, és akkor sem, ha otthon szomorkodnak a meleg lakásban, mert mindenki lent heverészik a Balcsin.

  Tócsaveszély!
  Garai Antal Atom

  A vasárnapi felhősödés hétfőn tovább növekszik, délután már eső is érkezik, viharos széllel, majd kedden megérkezik az újabb hidegfront, amely egy napig hűti nálunk a levegőt. Állítólag, mert időjárást pontosan előrejelezni manapság legalább akkora kunszt, mint pofonmentes kikötői kocsmát találni a Rejtő-regényekben. Éljen a nyár! Ha kánikula van, az a baj, ha hideg, akkor meg az. Hiányzol, te langyos tavasz!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Időjárás