Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rangos hazai versenyen mutatták meg a kőszegi ökölvívók, hogy mit tudnak

Szépen teljesítettek a fiatalok Budapesten.

Február 24. és 27. között rendezték meg Budapesten az Énekes István Ifjúsági Emlékversenyt, ahol a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzői közül négyen mutathatták meg tudásukat.

A vasi fiatalok a rangos hazai megmérettetés második napján kezdték a küzdelmeket. Buza Rafael 64 kg-ban súly- és korcsoportváltást követően a tavalyi OB ezüstérmesével, a kecskeméti Horvát Krisztiánnal találta szemben magát. Rafael nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, amelyet egyhangú pontozással meg is nyert.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Buza Rómeó 69 kg-ban ugyancsak súly- és korcsoportváltás után a tavalyi OB bronzérmesével, a Budapesti Honvéd versenyzőjével, Kincses Noellel került össze. Hajtós meccset láthatott a közönség, amelynek során egyhangú pontozással a vasi ökölvívó bizonyult jobbnak.

Neválovits Róbert 75 kg-ban második éles mérkőzését vívta a Központi Sportiskola ökölvívójával, Szűcs Demeterrel, de sajnos egyhangú pontozással alul maradt. A menetek során Róbertnek volt egy-két jó megmozdulása, de az út elején jár, még sokat kell fejlődnie, és elszántan készül a továbbiakra.

Az elődöntők napján lépett kötelek közé 49 kg-ban, élete első éles meccsén Szabó Dávid. Ellenfele az egri Farkas Béla volt, aki szintén hasonló helyzetben volt. Mindketten kevés akciót indítottak a három menetben, a bírák azonban az ellenfelet látták jobbnak, így Dávid bronzéremmel zárta a versenyt.

Buza Rafael egy igazán kiélezett küzdelmet vívott a nyíregyházi Petrimán Milánnal. A mérkőzésen folyamatos volt az adok-kapok, de a harmadik menetet követően megosztott pontozással versenyzőnk keze került a magasba.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Buza Rómeó erősen indította a mérkőzést a budapesti Krekó Dániel ellen. Az ellenfél próbálta felvenni az iramot, azonban ez nem sikerült neki, a harmadik menetben orrvérzés miatt leléptették, így a vasi ökölvívó győzedelmeskedett.

A döntők napján Buza Rafael a pécsi Samu Ferenccel csapott össze. Rafael kemény meccset vívott a legfényesebb éremét, kiélezett három menetet láthatott a közönség, igazi ki-ki mérkőzés volt, amelyen végül a vasi fiatal keze lendült a magasba, így aranyérem tulajdonosa lett.

Buza Rómeó a dunaújvárosi Horváth Mátéval nézett szembe. Rómeó az első menetben kapott néhány ütést, aminek hatására kezdeti lendülete alábbhagyott. A második és a harmadik menetben igyekezett ezt korrigálni, voltak szép találatai, azonban ennek ellenére is ellenfele győzedelmeskedett, így Rómeó ezüstéremmel térhetett haza.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„A helyezéseknek köszönhetően a férfiaknál egyesületünk csapatban a 2. helyet érte el. Az elért eredményeknek örülök, de a látott teljesítményekkel nem teljesen vagyok elégedett. A Buza testvérek kor- és súlycsoportváltást követően a legerősebb és legsűrűbb súlyokba kerültek a mezőnyben. Mindezek és az ellenfelek türkében ez nagyon jó eredmény. Juniorban, ahol 2 perc a menetidő, nagyon ritkán bokszolták végig a mérkőzéseiket, ez most ifiben 3 percre módosult, versenyük is rég volt már, de küzdöttek, harcoltak és több neves versenyzőt győztek le. A hibákon javítunk és megyünk tovább előre. Dávid és Róbert első hivatalos fellépésükön vettek részt, ők a kezdeti lámpalázukat nehezen gyűrték le, többet kell dolgozniuk a jövőben. A versenyt az ifjúsági válogatott edzőjeként is figyeltem, és elégedett vagyok a látottakkal. A tavalyihoz képest sokkal erősebb és színvonalasabb mérkőzéseket láthattunk, és ami nagyon fontos, hogy a mezőny is nagyobb lett” – mondta Varsányi Áron edző.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra