Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rangos hazai versenyen mutatták meg a kőszegi ökölvívók, hogy mit tudnak

Szépen teljesítettek a fiatalok Budapesten.

Február 24. és 27. között rendezték meg Budapesten az Énekes István Ifjúsági Emlékversenyt, ahol a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzői közül négyen mutathatták meg tudásukat.

A vasi fiatalok a rangos hazai megmérettetés második napján kezdték a küzdelmeket. Buza Rafael 64 kg-ban súly- és korcsoportváltást követően a tavalyi OB ezüstérmesével, a kecskeméti Horvát Krisztiánnal találta szemben magát. Rafael nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, amelyet egyhangú pontozással meg is nyert.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Buza Rómeó 69 kg-ban ugyancsak súly- és korcsoportváltás után a tavalyi OB bronzérmesével, a Budapesti Honvéd versenyzőjével, Kincses Noellel került össze. Hajtós meccset láthatott a közönség, amelynek során egyhangú pontozással a vasi ökölvívó bizonyult jobbnak.

Neválovits Róbert 75 kg-ban második éles mérkőzését vívta a Központi Sportiskola ökölvívójával, Szűcs Demeterrel, de sajnos egyhangú pontozással alul maradt. A menetek során Róbertnek volt egy-két jó megmozdulása, de az út elején jár, még sokat kell fejlődnie, és elszántan készül a továbbiakra.

Az elődöntők napján lépett kötelek közé 49 kg-ban, élete első éles meccsén Szabó Dávid. Ellenfele az egri Farkas Béla volt, aki szintén hasonló helyzetben volt. Mindketten kevés akciót indítottak a három menetben, a bírák azonban az ellenfelet látták jobbnak, így Dávid bronzéremmel zárta a versenyt.

Buza Rafael egy igazán kiélezett küzdelmet vívott a nyíregyházi Petrimán Milánnal. A mérkőzésen folyamatos volt az adok-kapok, de a harmadik menetet követően megosztott pontozással versenyzőnk keze került a magasba.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Buza Rómeó erősen indította a mérkőzést a budapesti Krekó Dániel ellen. Az ellenfél próbálta felvenni az iramot, azonban ez nem sikerült neki, a harmadik menetben orrvérzés miatt leléptették, így a vasi ökölvívó győzedelmeskedett.

A döntők napján Buza Rafael a pécsi Samu Ferenccel csapott össze. Rafael kemény meccset vívott a legfényesebb éremét, kiélezett három menetet láthatott a közönség, igazi ki-ki mérkőzés volt, amelyen végül a vasi fiatal keze lendült a magasba, így aranyérem tulajdonosa lett.

Buza Rómeó a dunaújvárosi Horváth Mátéval nézett szembe. Rómeó az első menetben kapott néhány ütést, aminek hatására kezdeti lendülete alábbhagyott. A második és a harmadik menetben igyekezett ezt korrigálni, voltak szép találatai, azonban ennek ellenére is ellenfele győzedelmeskedett, így Rómeó ezüstéremmel térhetett haza.

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„A helyezéseknek köszönhetően a férfiaknál egyesületünk csapatban a 2. helyet érte el. Az elért eredményeknek örülök, de a látott teljesítményekkel nem teljesen vagyok elégedett. A Buza testvérek kor- és súlycsoportváltást követően a legerősebb és legsűrűbb súlyokba kerültek a mezőnyben. Mindezek és az ellenfelek türkében ez nagyon jó eredmény. Juniorban, ahol 2 perc a menetidő, nagyon ritkán bokszolták végig a mérkőzéseiket, ez most ifiben 3 percre módosult, versenyük is rég volt már, de küzdöttek, harcoltak és több neves versenyzőt győztek le. A hibákon javítunk és megyünk tovább előre. Dávid és Róbert első hivatalos fellépésükön vettek részt, ők a kezdeti lámpalázukat nehezen gyűrték le, többet kell dolgozniuk a jövőben. A versenyt az ifjúsági válogatott edzőjeként is figyeltem, és elégedett vagyok a látottakkal. A tavalyihoz képest sokkal erősebb és színvonalasabb mérkőzéseket láthattunk, és ami nagyon fontos, hogy a mezőny is nagyobb lett” – mondta Varsányi Áron edző.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra