Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„3 db. szépen vasalt, kedves ingemet hoztam el” – Kelemen Zoltán búcsúja a bezárt szombathelyi színháztól

Reméljük, csak ideiglenesek kerül lakat az intézményre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Ma 17.15-kor, miután értesítést kaptunk, hogy teljesen bezár a színház ezért mindenki vigye el 17.30-ig az öltözőjéből a mindennapi élethez szükséges ott tárolt holmijait (magam 3 db. szépen vasalt kedves ingemet hoztam el), beléptem az épületbe, mely szinte annyira tartozik az életemhez, mint a kezem, vagy a lábam” – így kezdődik Kelemen Zoltán tegnapi Facebook bekezdése, amely lírai hangon számol be arról, hogyan élte meg a Weöres Sándor Színház alapító színművésze azt, hogy az intézmény – remélhetően csak ideiglenesen bezár.

Kelemen Zoltántól megtudtuk: múlt hét közepén az előadásokat, majd szombaton a próbákat teljesen is leállították.

Mint megtudtuk, bizonytalan ideig fel van függesztve a színház működése.

Hogy meddig, az a helyzettől függ. Azt biztos, hogy kb. egy hétig fertőtlenítik az épületet, addig a dolgozók sem léphetnek be.

Hogy hogyan alakul a színház – a város, az ország és a világ - jövője, az most a nagyobb erők kezében van.

Balikó Adrienn videója a kiürített színházról

"Lidércesen drámai volt ahogyan végigmentem a kihalt folyosókon, ahol még érezni lehetett a színház semmihez sem hasonlítható illatát, de már senkinek nem köszönhettem, senkivel nem évődhettem" – írja Kelemen Zoltán, akinek a sorai között azért ott az optimizmus.

"Aztán még egyszer megsimogattam az asztalomat. Mintha biztattam volna, ne félj öreg, még visszajövök."

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés