Szeptembertől ismét sztrájkolni fognak a tanárok

Nem tudtak megállapodni a pedagógus-szakszervezetek a kormánnyal.

Kedden, még a tanévkezdés előtt leült egyet utoljára tárgyalni Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az érdekvédelmi szervezetekkel. Megegyezni viszont ezúttal sem tudtak, így szeptembertől folytatódik a sztrájk az iskolákban – írja a Telex.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja szerint Maruzsa Zoltán azt mondta: bízik abban, hogy meg tudnak állapodni a szakszervezetekkel, de egyelőre nincs fejlemény.

Nagy szerint az a probléma, hogy a kormány részéről szándék sincs a béremelésre és a munkaterhek csökkentésére, ezért több iskolában már szeptember 1-jén kezdődik a sztrájk, de lesznek olyan intézmények is, ahol most is a polgári engedetlenséget választják a pedagógusok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet