Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szerintünk ez a 10 legszebb vagy legkreatívabb graffiti Szombathelyen

Utcai művészet, vagy vandalizmus? Egy jó graffitiről nehéz ezt eldönteni.

Ahogy sétálgatunk Szombathely utcáin, szemünk ingerküszöbét szinte már el sem éri az a temérdek graffiti, falfirka, tag, amik alaposan beborítják a várost.

Bár sok közülük a legtöbb ember számára egyszerűen ronda, azért akadnak olyanok is, amiken megakad az ember szeme, ha eléggé figyel. A graffitik legalitásáról és lélektanáról korábbi cikkünkben itt olvashatnak bővebben Fújhatjuk? Szombathelyi falfirkák és graffitik, amik mellett nap mint nap elmegyünk 2017. December 18. 17:46 , erre külön most nem térnénk ki.

10 legszebb graffiti Szombathelyen
A képre kattintva tekinse meg tizes listánkat
Mészáros D. Zsolt

Mi most megkíséreltük összeszedni az általunk tíz legszebbnek, legkreatívabbnak tartott graffitit Szombathelyen. Mivel a listánk erősen szubjektív, ahogy maga a szépség és a művészet megítélése is, ezért önök is bővíthetik listánkat akár Facebook-posztunk alatt képekkel, kommentben.

10 legszebb graffiti Szombathelyen
Avantgárd alkotás az állandóan változó graffitifalon a Szent Quirinus sétányon.
Mészáros D. Zsolt

A cicák már jó ideje Szombathely utcáinak részei. Általában a házfalak tövében lapulnak szép csendben, szerényen. Itt egy bulldog is került a falra, kicsit így már talán Tom és Jerry benyomást kelt. A cicák amúgy általában egymagukban kuporognak a falakon.

10 legszebb graffiti Szombathelyen
A kutya meg a macska.
Mészáros D. Zsolt

Sokszor a szépen kidolgozott alkotások üde színfoltjai és egyben szép díszei az amúgy egyhangú szürke tárgyaknak, mint ennél az elektromos doboznál.

10 legszebb graffiti Szombathelyen
Pofás alkotás az elektromos dobozon.
Mészáros D. Zsolt

Amúgy így nézne ki eredetileg:

10 legszebb graffiti Szombathelyen
Nem túl megkapó látvány
Mészáros D. Zsolt

És ha már díszítés, akkor ide kívánkozik a Thököly aluljáróban található hatalmas naplemente, amihez tartozik egy városlép is. Ez az egyetlen graffiti, aminek ismerjük az alkotóit is. A Kétfarkú Kutyapárt passzivistái, hasonlóan a legtöbb graffitishez, szintén illegálisan festették fel művüket, fényes nappal, amiért a törvény éber őreivel is meggyűlt a bajuk.

Thököly aluljáró kifestve
MKKP alkotása a Thököly aluljáróban.
Mészáros D. Zsolt

Ha véletlen letévedünk a Muskátli úton a Perint patakot átívelő híd alá, egy egész graffiti-szentélyre lelhetünk. Mintha egy Indiana Jones-filmben, letűnt korok motívumait szemlélnénk. Nem értjük őket, mégis megragadók. Nekünk ez tetszett a legjobban, de galériánkban megtekintheti a többit is.

10 legszebb graffiti Szombathelyen
A híd alatt, a híd alatt a Perint híd alatt...A képre kattintva tekintse meg tízes listánkat!
Mészáros D. Zsolt

A város egyik legszebb alkotása azonban minden bizonnyal ez a Banksy-t idéző, puskát ölelő lány piros masnival a hajában, mindez a város egyik legszürreálisabb sikátorában a vasúti felüljáró után.

Graffiti Szombathely
Az egyik legszebb graffiti Szombathelyen. A képre kattintva tekintse meg tízes listánkat!
Mészáros D. Zsolt

Erre a képre kattintva pedig további graffitiket is megtekinthet:

10 legszebb graffiti Szombathelyen
Galériánkért kattintson a képre!
Mészáros D. Zsolt

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra