Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mozgássérültek szexuális vágyait segíti valóra váltani egy lányközvetítő cég

Egy izombénulás vagy stroke miatt félig magatehetetlen ember is ember, akinek lehetnek kívánságai. Nem csak lelkiek, de testiek is. Ezt ismerte fel egy korábbi "madam", és vágott bele a nem mindennapi vállalkozásba.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint megannyi más pár, Tom és felesége is szerette volna feldobni valamivel a szexuális életét. Csakhogy olyasvalakire volt szükségük, aki tudja, hogyan kell bánni Tommal - és az ő kerekesszékével. Különleges helyzetnek tűnik ez, bár abból a szempontból semmi különleges nincs benne, hogy ők ketten is csak emberek, akik attól, hogy egy betegség akadályokat gördített eléjük az életben, még nem veszítették el a szexuális kíváncsiságukat.

Szeretem élvezni a dolgokat, amikor csak lehet, és felfedezni új embereket

- ahogy a mozgássérült Tom is fogalmaz a maga szofisztikált módján.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Hogy egy ilyen hátrányos helyzetűnek gondot jelent a mindennapi közlekedés, az világos, de abba bele sem gondolunk, hogy micsoda problémái lehetnek a hálószobában. Sőt: hiába lehet manapság egyre nyitottabban beszélni a szexualitásról, amikor ilyen sorsba kényszerült embertársainkról van szó, a téma hirtelen megreked, és a tabu bástyái emelkednek fel körülötte.

Miért is ne?
Nyugat.hu

Hogy erotikus masszázsra, szeretkezésre, kéjek átélésére irányuló igényük márpedig a rokkantaknak is lehetnek, azt ismerte fel a kanadai Sensual Solutions nevű cég.

Trish St. John, a vállalkozás vezetője egy escort-ügynökség (vagyis lányokat kiközvetítő cég, mondjuk úgy, hogy egy magasabb szintet képviselő bordélyház) munkatársa volt Vancouverben, akinek az volt a dolga, hogy a klienseket összekösse a náluk dolgozókkal. Itt szembesült vele, mennyien keresik őket speciális igényekkel, amiket azonban nem tudnak kielégíteni: több beszélgetés után arra döbbent rá, hogy a szexmunkások mennyire kínosan nem tudtak mit kezdeni a szituációval, se törődés, se szenvedély nem volt a közeledésükben, az ügyfél pedig jobban járt volna, ha inkább fel sem emeli a kagylót, annyira rossz élményt kapott tőlük. Ezen akart ő változtatni.

Szex? Mozgássérült vagy, ne is gondolj rá!

Mindenféle sztereotípia él az emberek fejében azzal kapcsolatban, hogy ha valaki lesérül, az többé nem egy szexuális lény, elveszíti az érvényességét, ami a szerelmet és az intimitást illeti. És hogy jobb, ha elfelejti ezeket, és az agyának a hátsó traktusába űzi ezeket a gondolatokat

- mondja St. John.

Nico, a Sensual Solutions örömmunkása
Sensual Solutions

Cégét 2010-ben indította el, "érzéki érintést és erotikus coachingot" kínálva olyanoknak, akiket fizikai korlátok béklyóznak meg. Kliensei - többnyire férfiak és párok - között van, akire a stroke sújtott le, van gerincsérült és Parkinson kóros, sclerosis multiplexes és gyermekbénulásos beteg is. Ennek megfelelően St. John is úgy válogatja meg munkatársait, hogy alapfeltétel az egészségügyben szerzett tapasztalat, például a korábbi ápolónői állás, vagy terapeutaként való foglalkoztatottság.

Esélyegyenlőség - csak másképpen

A 24 éves Nico is a Sensual Solutions kötelékében dolgozik.

Sosem tudom előre, mivel számoljak. Néha csak egy kis beszélgetés és masszázs van napirenden. Aztán esetleg levetjük a ruháinkat is, játszunk, megismerkedünk egymás testével. Aztán csókolózunk és szeretkezünk. A tapasztalataim alapján a legtöbben teljeskörű szolgáltatást igényelnek.

Hogy mi a különbség egy prostitutált és egy "erotikus coach" (nagyjából: tanácsadó, segítő) között? Nico szerint nem sok minden. Csak éppen neki olyan képességei is vannak, amik révén kommunikálni képes mondjuk egy beszédképtelen klienssel, és akkor is megérti azt, hogy most álljunk le, vagy most ez gyönyörű, amikor ezek a szavak nincsenek kimondva. Azt pedig már mi tesszük hozzá: bizony, az esélyegyenlőségnek nem csak a nyilvánosság előtt kell működnie, hanem a négy fal között is. Ilyen szempontból ez a kanadai vállalkozás példaértékű, akkor is, ha valószínűleg sokat fognak még vitatkozni róla. Kivéve az ügyfeleket, akiknek ez csodálatos megváltás.

(Írásunk a Huffington Post cikke alapján készült.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés