Szexet ígértek neki, de végül meglopták

Bár alapból furcsán indult a történet.

Intim együttléttel hitegették a férfit, de végül meglopták. A párral szemben a Lenti Járásbíróság a 2022. október 4. napján megtartott előkészítő ülésen hozott jogerős ítéletet – áll a Zalaegerszegi Törvényszék sajtóközleményében.

A vádirat szerint a külföldi sértett a II. rendű vádlotthoz utazott 2022. február 9-én a nő szexuális szolgáltatásáért. A férfi megérkezésekor a házban tartózkodott a nő élettársa is (az I. rendű vádlott), akit a testvéreként mutatott be.

Ezt követően együtt indultak bevásárolni, amely során a pár észrevette, hogy a sértett sok készpénzt tart magánál. Úgy döntöttek, hogy a férfi figyelmét elterelve a nála lévő eurót ellopják.

A sértett és a vádlottak a nap további részét együtt töltötték, az este folyamán közösen vacsoráztak és italoztak. Éjfél után az I. rendű vádlott felment a közösen bérelt szobába és a megbeszéltek szerint alvást színlelt, míg nem sokkal később a nő és a sértett is megérkeztek és zuhanyozni indultak.

A férfi a nő kérésére a nadrágját egy székre tette. Amíg ők a zuhanyzóban tartózkodtak, a korábban alvást színlelő I. rendű vádlott a férfi nadrágzsebéből kivett 2.705 eurót és a ruházatába rejtette, majd visszafeküdt.

A fürdőszobából kijövő sértett azonnal ellenőrizte a nadrágzsebét, majd észlelve a pénz eltűnését kérdőre vonta a vádlottakat. A pár a pénz elvételét tagadta és sietve távozott a helyszínről. Egy helyi tóhoz mentek, ahol a pénzt az egyik villanyoszlop első szintjén eldugták.

A sértett eközben értesítette a rendőrséget. A büntetőeljárás során a II. rendű vádlott végül bevallotta, hová rejtették a pénzt, így az okozott kár megtérült.

A Lenti Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségüket beismerő és a tárgyalásról való jogukról lemondó vádlottakat bűnösnek mondta ki. Az I. rendű vádlottat lopás bűntettében, ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. A bűnsegédként közreműködő II. rendű vádlott 2 év próbára bocsátást kapott.

Az ítéletet a vádlottak, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t