Négy pap áldotta meg a felújított szombathelyi piacot

Emellett különleges ajándékkal köszöntötték a piac legidősebb árusait.

Bár már két héttel ezelőtt bevehették az árusok és a vásárlók a szombathelyi piacot, Sokan voltak kíváncsiak az újra megnyílt szombathelyi vásárcsarnokra 2021. October 08. 10:58 most sort kerítettek az ünnepélyes megnyitóra is, melyen ott volt szinte mindenki, aki számít.

Képviseltette magát természetesen a jelenlegi városvezetés, Nemény András polgármester beszédet is mondott, de mivel még az előző ciklusban indult el a projekt, ott volt Puskás Tivadar korábbi polgármester és Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is.

Piac avató
Nemény András, Puskás Tivadar és Hende Csaba. | Még több képért kattintson!
Mészáros D. Zsolt

Nemény András arról beszélt, hogy bár rögös út vezetett idáig, de végül sikertörténetként lehet elkönyvelni a piacfelújítást, ami 1,6 milliárd uniós forrásból és több mint 500 millió forintos önkormányzati támogatásból valósulhatott meg. Majd mesélt saját piacos tapasztalatairól és emlékeiről is, tojásvadászatról, virágvásárlásról, meg lángosozásról.

Aztán Polákovics Marietta, a vásárcsarnok igazgatója állt a mikrofonhoz, aki köszönetet mondott a jelenlegi és az előző városvezetésnek is, hogy mindig szívügyüknek tekintették a vásárcsarnok megújulását, és mindenkinek, aki 2017 óta részt vett ebben a folyamatban.

Piac avató
Polákovics Marietta, a vásárcsarnok igazgatója.
Mészáros D. Zsolt

Végül pedig köszöntötte a piac legidősebb árusait. Magdi néni, Irénke néni, Kati néni, Mariann néni, Irén néni, Olgi néni és Ádám Sándor mind egész életükben itt árusítottak a szombathelyi piacon.

Piac avató
Nem csak virágot kaptak, hanem egy különleges ajándékot is.
Mészáros D. Zsolt

Előttük tisztelegnek most egy különleges ajándékkal is: úgymond elültették a piac családfájának magvait. A bejárat melletti falon ugyanis elkezdtek felfesteni egy fát, melyen a múlt és a jelen piaci arcai kapnak helyet, hogy példaképként szolgálhassanak a jövő generációjának.

Piac avató
Felkerültek az első fotók a piac családfájára.
Mészáros D. Zsolt

A vásárcsarnok-igazgató után Kovács István, a Pannon Helyi Termelői Piac ügyvezetője szólt néhány szót például arról, hogy hogyan és miként került át a piacra a helyi termelői piac, illetve elárulta, hogy egy kisbolttal is készülnek ide az épületbe. Majd Kozma Gábor osztott meg néhány gondolatot a Piac Baráti Civil Kör képviseletében.

Végül pedig Menyes Gyula, Jakab Bálint, Boncz Zoltán lelkészek és Fekete Szabolcs Benedek plébános megáldotta az épületet, az árusokat, a vásárlókat és minden betérőt.

Piac avató
Négy pap is megáldotta a vásárcsarnokot. | Még több képért kattintson!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet