Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szijjártó szerint az egész nyugati sajtó hazudik

„A liberális mainstream nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres” – nyilatkozta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az egész nyugati és uniós sajtó hazudik, amikor számon kérik a sajtószabadságot a magyar kormányon, derült ki abból az interjúból, amit a román Digi 24 TV készített a külügyminiszterrel – írta a Telex .

A külgazdasági és külügyminisztert kérdezte a riporter a Klubrádió elhallgatásáról is. Szijjártó erre visszautasított minden olyan állítást, amely szerint a kormány nem biztosítja a sajtószabadságot. Szerinte ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a médiumok többsége kormányellenes álláspontot képvisel.

A riporter erre megkérdezte, hogy „akkor tehát azt állítja, hogy az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon?” Szijjártó azt felelte: igen, azt állítom.

„A liberális mainstream nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres” – fogalmazta meg.

Szijjártó a kormánypárti sajtóról is beszélt.

„A sajtószabadsággal kapcsolatban nem szabadna a sajtóorgánumok azon jogát megkérdőjelezni, hogy pozitívan vélekedjenek a kormány döntéseiről. Én nem tudom elfogadni azt, hogy az olyan sajtóorgánumok, amelyek történetesen pozitívan viszonyulnak a kormányhoz, rögtön minősítve lesznek, miszerint kormányzati irányításúak, kormányzati tulajdonúak, kormányzati rabszolgák és hasonlók” – nyilatkozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra