Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sziklákkal és magasságkorlátozó kapuval védekezik a szombathelyi TESCO a kamionokkal szemben

Drasztikus lépésre szánta el magát a TESCO a hipermarketje parkolójának védelmében Szombathelyen. A megszokásból érkező kamionsofőrök váratlan akadályba ütköznek.

Hiába helyeztek ki tiltó táblákat a bejáratnál, majd később sziklákat a parkolóba, sok kamion- és teherautósofőr szokott rá a TESCO parkolójára éjszakai pihenőként Szombathelyen. Nem véletlenül, hiszen a hipermarket közvetlenül az A-osztályú, észak-dél irányú E65 európai út mellett található, hazai számozás alapján a 86-os főút mellett.

Váratlan meglepetés az ide szokott kamionsofőröknek
Tánczos Mihály

A parkolót teljesen ingyenesen vehették igénybe azok, akiket nem zavartak a tiltótáblák, amelyek nem csak járműcsoportokat korlátoztak, de súlykorlátozó tábla is virított a bejáratnál. A parkoló azonban magánterület, így a TESCO-nak kellett volna fellépni a szabályszegőkkel szemben.

Magasságkorlátozó kapu a TESCO-nál
Tánczos Mihály

Az áruház elsőként sziklák kihelyezésével akadályozta meg, hogy a kamionok 6-8 parkolóhelyet elfoglalva álljanak be a parkolóba, emiatt aztán a parkoló végi hosszú útszakaszra parkoltak. Oda már nem helyezhettek ki sziklát, hiszen biztosan lett volna olyan járművezető, aki nekihajt. A kamionok a nem ekkora súlyra tervezett parkolóban is kárt okoztak.

A kapu sem akadály, ha mellette el lehet hajtani
Tánczos Mihály

A mostani lépés sokkal drasztikusabb, masszív, három méteres magasságkorlátozó kapu akadályozza meg a behajtást a parkolóba, így a teherjárművek csak a számukra engedélyezett területre tudnak behajtani.

Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra