Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szili újra próbálkozik

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért civil monstre gyűjtőpárt bemutatta Vas megyei jelöltjeit. A párt elnöke, Szili Katalin a szombathelyi Csuszka Presszóban tájékoztatott.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (továbbiakban K.T.I.) tavaly szeptemberben alakult, kifejezetten azzal a céllal, hogy azok, akik kizárva érzik magukat napjaink kétpólusú politikai pártrendszeréből, azért még beleszólhassanak a politika, és ezzel saját életük alakulásába.

Alapok

A pártot eredetileg egy tucatnyi párt, egyesület és mozgalom összeboronálása képezte, azóta még ugyanennyi szervezet csatlakozott hozzájuk. Szili Katalin szerint azért, mert ők egy olyan alternatívát tudnak nyújtani, ami nem jelenik meg a mai politikai életben. A K.T.I. ugyanis nem egy ideológiai párt, hanem egy program- és értékszövetség, amelynek egy olyan politikai programja van, aminek az alapvető kiindulópontja a társadalmi párbeszéd elősegítése, civil demokrácia építése és a méltó emberi élet megteremtése.

Bemutatta jelöltjeit a KTI
A K.T.I. Vas megyei részlege és Szili Katalin - további fotókért kattintson!
Bonyhádi Zoltán

Ma azok a politikai erők, akik jobboldaliak, a hétköznapi politikájukban olyan utat követnek, ami egy baloldali erőnek is az ínyére válhatna, tessék megnézni mondjuk a rezsicsökkentés folyamatát, ugyanakkor az, amit ma baloldalnak hívnak, az nem egy baloldal, hanem egy bal-liberális erő, jóindulattal, mert mindvégig az elmúlt 25 esztendőben neoliberális gazdaságpolitikát követett. És épp ezért én azt szoktam mondani, hogy a mai Magyarország még nem látott valódi baloldali alternatívát, olyat, amelyik alapvetően szociálisan elkötelezett, ugyanakkor a nemzeti értékeket is vallja

- mondta Szili.

Program

Bemutatta jelöltjeit a KTI
A K.T.I. elnöke, dr. Szili Katalin - további képekért kattintson!
Bonyhádi Zoltán

A párt programjában szerepel többek között a legalacsonyabb jövedelműek adójának csökkentése, a korszerű kétkamarás parlament megalkotása és a képviselői visszahívhatóság intézményének bevezetése. Felülvizsgálnák az elmúlt 25 év privatizációs szerződéseinek teljesítését, és átláthatóbbá tennék a pártok finanszírozását azzal, hogy azok támogatására is felajánlhatóvá tennék az adó 1 százalékát.

És hogy ezeket a célokat elérjék, „hús-vér” embereket jelöltek, nem pedig a társadalomtól elszakadt politikusokat. Azt szeretnék, hogy jelöltjeik a közösséget képviseljék a parlamentben, ne pedig a pártokat. Szili külön kiemelte, hogy jelöltjeik több mint 30 százaléka nő, például Békés megyében minden jelöltjük az. A választás napja a demokrácia ünnepe – mondta Szili, ezért szeretnék, ha minél több ember menne el szavazni.

Jelöltek

Az egyes körzetben a K.T.I. színeiben Simon Zoltán fog indulni, aki 2005-ig hivatásos katona volt, majd miután nyugállományba vonult, vállalkozóként dolgozott tovább. Simon azt mondja, azért vállalta el a jelöltséget, mert mindig is élénken foglalkoztatták a társadalmi problémák, amikre szerinte a K.T.I. választ kínál programjában.

Rába László méreti meg magát a kettes körzet vezetéséért, neki pedig már van politikai tapasztalata, hiszen 2002-től önkormányzati képviselő, 2006-2010-ig pedig országgyűlési képviselő is volt (az MSZP Vas megyei területi listájáról). Rába a legfontosabbnak a civil összefogást tartja, és örülne, ha több minél több nő venne részt a politikában.

Bemutatta jelöltjeit a KTI
Balról jobbra: Németh János, Simon Zoltán, Szili Katalin és Rába László - további képekért kattintson!
Bonyhádi Zoltán

Rengeteg problémával találkozik, amiket tulajdonképpen egyszerűen meg lehetne oldani, mondja a harmadik körzet jelöltje, Németh János. A vállalkozó nem észt osztani, hanem cselekedni jött, és ezt szeretné majd megvalósítani majdani körzetében.

Szili Katalin megköszönte a jelölteknek, hogy elvállalták ezt a szolgálatot – hiszen ez valóban szolgálat, az emberek szolgálata. Azt is megjegyezte még, hogy a legtöbb jelölt független vállalkozásból él, mivel sok helyütt egzisztenciálisan megfélemlítették a jelöltjeiket. Ez pedig Szili szerint nagyon nem jó irány a demokráciában.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Szili valótlan és nevetséges lejáratási kísérletnek tartja hírbe hozását

Közölte: nincs köze Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásához.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra