A szokásos közlekedési káosszal indult a szombathelyi iskolakezdés

Egy kívülálló azt is gondolhatná, hogy nincs tömegközlekedés a városban.

A várakozásoknak megfelelően indult szeptember első napja a szombathelyi utcákon. Kígyózó sorokkal és félórás menetidőkkel lehetett megközelíteni a célhelyszíneket az autósoknak. A legforgalmasabb közterületek közé tartozott az Óperint utca, ahol szinte teljesen bedugult a város, mind az Ady tér, mind pedig a Kiskar utca irányába.

Ez főleg a lámpás kereszteződések és a körforgalmaknál volt érezhető a Körmendi úton, a Kiskar utcában és a Bartók Béla Zeneiskolánál. A helyzet nem mindig volt veszélytelen. Többször is láttuk, hogy a piros lámpánál szálltak ki az autóból az iskolába siető gyerekek, hogy az idei tanév első becsengetésére az osztályteremben legyenek.

Iskolakezési káosz
Az Ady tér szomszédságában
Mészáros D. Zsolt

Nagyjából reggel hét órától kezdődött el a torlódás főleg a belvárosban, ahol az autósok igyekeztek kis utcákon át rövidebb utat találni. Ez azonban azt eredményezte, hogy nem csak a főutak, hanem a bekötő utcák is bedugultak.

Iskolakezési káosz
Kattintson a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Nyolc óra után már érezhetően kellemesebb volt közlekedni a városban hiszen ekkorra már mindenki beért a munkahelyére és az iskolába. A szabad parkolóhelyek száma is jóval kevesebb volt mint pár nappal korábban ilyenkor, így szabályos küzdelem indult el a meglévő helyekért.

Iskolakezési káosz
Kattintson a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Néha olyan érzésünk volt, mintha nem lenne a városban tömegközlekedés, mintha a gyerekek iskolába járása csak személyautókkal lenne megoldható.

Iskolakezési káosz
Kattintson a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A rendőrség egyébként szeptemberben a reggeli órákban és az oktatást befejező időszakban jelen lesz az iskoláknál, amire láthatóan szükség is van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet