A szokásosnál stabilabbnak ígérkezik az új olasz kormány?

Giorgia Meloni mérsékelt győzelmi beszédet mondott.

Az előzetes eredmények alapján Giorgia Meloni (Olasz Testvérek, FdI) és az általa vezetett jobbközép koalíció nyerte a tegnapi olaszországi parlamenti választásokat.

Mindez azt jelenti, hogy Meloni lesz az első jobboldali női miniszterelnök Olaszországban a második világháború után.

A 45 éves politikusnő már korábban igyekezett elmaszatolni az FdI fasiszta gyökereit és a jobboldali koalíciót az angol konzervatívokhoz hasonlónak láttatni.

Giorgia Meloni
Reuters

Meloni választások előtt hitet tett a nyugati értékrend és Ukrajna mellett, és az is ígérte, hogy nem teszi kockára a törékeny olasz gazdaságot.

Hogy mi lesz valójában, az majd kiderül, mindenesetre győzelmi beszédében visszafogott hangnemet ütött meg, összefogásra szólított fel és a felelősséget hangsúlyozta.

A Reuters megemlíti, hogy a jobboldali blokk a parlament mindkét házában győzelmet szerzett, ami a szokásosnál stabilabb politikai környezetet jelent Olaszországnak.

Olaszország egyébként meglehetősen gyorsan váltogatja a miniszterelnökeit: Giorgia Meloni kormánya a 68. lesz a sorban a második világháború után.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet