Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szökevény óriásrétisast találtak az Őrségben

Németországból jött idáig. Béklyók vannak a lábain, ebből tudják, hogy tartották valahol.

Dr. Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság általános igazgatóhelyettese számolt be róla a napokban Facebook-oldalán, hogy egy óriásrétisast találtak a területen.

Béklyók vannak a lábain, ebből tudják, hogy tartották valahol, solymásztól szökött példányról van szó – számolt be róla a Sokszínű Vidék .

Mostanra már az is kiderült, honnan érkezett a világ legnagyobb termetű sasfajának egyik példánya hazánkba, egy német madarász ugyanis hetek óta kétségbeesetten keresi Grobi névre hallgató állatát.

A Falknerei Bergisch Land nevű Facebook-oldalon április 16-án jelezték először, hogy a sas eltűnt, majd legutóbb április 28-án azt írták, Ausztriában lefotózták a madarat, amit egyébként jellegzetes sárga csőréről is nagyon könnyű felismerni. Na meg arról, hogy egyáltalán nem szokványos a jelenléte a régióban.

Németh Csaba a posztja alatt kommentben jelezte, hogy fel is vette a madarászokkal a kapcsolatot, akik korábban már közölték, amint biztosra tudják, hogy Grobit találták meg, elindulnak érte, bárhol is legyen.

A fajról annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy ez a világ legnagyobb termetű sasfaja. Magassága 85–105 centiméter, szárnyfesztávolsága 200–240 centiméter. Fészkelőterülete a Bering-tenger és az Ohotszki-tenger partvidéke mentén, valamint Kamcsatkán, Szahalinon és az Amur alsó folyása mentén található, ahová a költőpár március elején érkezik. - írja a berek.hu .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra