Szolnokon nagyon akart, de nem tudott nyerni a Körmend

Jól kezdett a MJUS-Fortress Körmend a Szolnoki Olaj KK otthonában. Az utolsó 5 percben azonban Bell technikaija és a hazai triplák együtt nagyon soknak bizonyultak.

Nagy rohanásban kezdődött a szurkolók által már a meccs elején feltüzelt csapatok csatája. A negyedik percben máris időt kellett kérnie Pór Péternek, a Szolnok edzőjének, hiszen Ferencz, Németh és Moore dobásai 7 pontos vezetésre repítették a körmendieket. Az időkérés aztán felrázta a hazai csapatot. A negyed végére Trepák ziccerét követően már csak egy pontra csökkent a vendégek előnye. Ami csak azért nem olvadt el teljesen, mert a szolnoki center kihagyta a büntetőt.

A folytatásban egyre jobban próbálta ráerőltetni akaratát a vendégekre az Olaj. Báder és Fodor kosaraira azonban hamar válaszolt egy triplával Moore. Grebenár pontjai azonban már a vezetést hozták meg a Tisza partiaknak. A jó körmendi kezdés után jó szolnoki folytatás következett. Horváth Ákos középtávolija és Fodor Márton triplája után 6 pontos szolnoki vezetésnél kért időt Sabáli Balázs. Ismét visszajött a meccsbe a Körmend. Ruják kettő plusz egy pontja, illetve Boldizsár ziccere után máris csak egy pont lett ismét a differencia. Pór Péter is magához rendelte övéit. Az időkérés után pedig Ruják triplájával át is vette a vezetést a Körmend. A negyed vége is hasonlóan szorosan zárult. Egy pontos szolnoki vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A harmadik etapban sem változott a játék képe. A játékrész derekán Moore egy triplával billentette közelebb a Körmendet a Szolnokhoz. Aztán a 26. percben Németh István dobott egy újabb hármast, amivel egál lett. Amikor már-már mindenki azt hitte, hogy vendég vezetéssel ér véget a harmadik negyed, jött egy ex-körmendi, Fodor Márton és csont nélkül dobott be egy triplát.

Clark zsákolásával kezdődött a még rengeteg izgalmat tartogató negyedik negyed. Rövid időn belül ismét elhúzott a Szolnok, 7 pont lett a hazaiak fórja. Sabáli Balázs egy újabb időkéréssel próbálta meg felrázni csapatát. Hat perccel a vége előtt Bell kapott büntetést sportszerűtlen megmozdulásáért. Báder büntetői után pedig máris 6 pontra léptek el ismét az Olajosok. Ez megadta az utolsó, szükséges lökést a Szolnoknak. Rövid időn belül tíz pont fölé vitték előnyüket a hazai piros-feketék. Tizenöt pontos különbségnél időt kért Sabáli edző. Hiába talált be Boldizsár és Fodor Gergely is, megfordítani már nem tudták a meccset.

Pór Péter, a Szolnok edzője: A körmendi csapat nagyon összeszedetten érkezett, ezt a mérkőzés elején be is bizonyították. Nagyon jó meccset játszottunk, az utolsó negyed jó játékával nyertük meg a mérkőzést.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Több volt ebben a meccsben, hiszen sokáig jól tartottuk magunkat. Volt olyan időszak, amikor vezettünk is. A záró negyedben Bell technikaija sorsöntőnek bizonyult és az Olaj tripláira sem volt ellenszerünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport