Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Könnyes szemmel számolgattam, hogyan alakul az életünk" - Balesetet okozott az elvesztett munkahely

"Amikor bementem az öltözőbe szóltak, hogy előtte menjek fel az irodába."
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két baleset is történt rövid időn belül Vas megyében, ahol a baleset okozója nem sokkal korábban szembesült vele, hogy elvesztette a munkahelyét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az egyik baleset "csak" anyagi káros, a másiknál viszont az okozó mellett más is súlyosan sérült, az érintett sofőr pedig ma sincs olyan állapotban, hogy beszélni lehessen vele. A konkrét eseteket nem nevezzük meg, mert maga a jelenség a fontos.

Cikkünkben az anyagi káros baleset sofőrje szólal meg, a neve közléséhez nem járult hozzá.

-Reggel mentem munkába a megszokott módon, de amikor bementem az öltözőbe szóltak, hogy előtte menjek fel az irodába. Akkor még semmi rosszra nem gondoltam. Tíz perc múlva pedig már zsibbadt aggyal hallgattam, hogy "koronavírus" , "megszorítás" , "nem tudunk mindenkit megtartani", meg ilyenek. És közölték velem, hogy megköszönik az eddig végzett munkámat.

Több mint egy órán keresztül vezettem, fogalmam sincs merre. Semmire nem emlékszem az útból - Fotónk illusztráció
Nyugat.hu

-Soha nem szédültem, de most kapaszkodtam a szék karfájába. A feleségem tavasszal vesztette el a munkahelyét, egészségügyi problémák miatt. Lakáshitelünk van, fizetjük a használt autónk törlesztőjét, amivel munkába járok. A feleségem gyógyszerei is tízezres kiadást jelentenek. Helyi viszonylatban nagyon jónak számító fizetésem volt, de ebből sem tudtunk komoly tartalékot képezni.

-A munkahelyem nagyon korrekt volt velem, megbeszéltük a részleteket és két órával később már az autó mellett álltam és úgy döntöttem, nem hívom fel a feleségemet, személyesen közlöm a rossz hírt. Aztán elindultam haza. Furcsán éreztem magam, ez az a híres jeges marok, amiről már olvastam. Nehezen kaptam levegőt.

-Mielőtt hazaértem volna lekanyarodtam egy mellékutcára és utána több mint egy órán keresztül vezettem, fogalmam sincs merre. Semmire nem emlékszem az útból. Könnyes szemmel számolgattam, hogyan alakul az életünk, ha nem sikerül munkát találnom. Mert a minimálbér már azelőtt elfogyna, mielőtt élelmiszert vásárolnánk.

-A következő kép már az, hogy lógok az ülésből a biztonsági övön, füst van az utastérben. Nem tudtam, hogy ütköztem-e valamivel, vagy csak simán árokba hajtottam? Nagyon nagy szerencse, hogy senki másnak nem okoztam kárt, csak magamat és a feleségemet hoztam még nehezebb helyzetbe. Casco nincs az autón.

-A feleségem hosszan megölelt, amikor hazaértem és azt kérdezte, hogy ugye nem direkt csináltam? Tudott arról, hogy kirúgtak és várt haza. Azt mondta, hogy ezt is megoldjuk és igaza van. Ezt az egészet azért mondtam el, hogy más ne csináljon ilyen hülyeséget, mint én. Ne magát eméssze, hanem beszélje meg a társával a gondokat. És tényleg összetehetem a két kezemet, hogy vétlen embernek nem okoztam sérülést, vagy kárt a saját lelki nyomorom miatt.

-Autónk most nincs, a félretett pénzből nem is veszünk, mert egyelőre azon küzdünk, hogy a hullámok felett maradjunk. A faluból, ahol élünk csak busszal lehet eljutni a közeli városig, most olyan munkát keresek, ami így elvállalható. És nagyon fontos: ne szégyenként élje meg valaki, ha gazdasági megfontolásból, tehát nem a saját hibája miatt kirúgják a munkahelyéről! Beszélje ezt meg a párjával mielőbb! És a kirúgás után inkább ne üljön autóba, ha olyan állapotban van, mint én voltam!

Nyilvántartott álláskeresők száma Vas megyében (2020)

Járás Január Február Március Április Május Változás
Celldömölki Járás 505 509 668 724 793 +57%
Körmendi Járás 456 459 528 835 873 +91%
Kőszegi Járás 460 478 484 702 854 +85%
Sárvári Járás 631 658 695 1106 1179 +87%
Szentgotthárdi Járás 274 269 311 487 598 +118%
Szombathelyi Járás 1840 1912 2067 2889 3513 +91%
Vasvári Járás 436 444 506 616 624 +43%
Vas megye 4602 4729 5259 7359 8439 +83%

Nem verték nagydobra - Közel duplájára emelkedett a munkanélküliség Vas megyében

Itt vannak a járásokra bontott májusi adatok. Megszoktuk, hogy a jó híreket harsányan közli a kormány - és annak médiabirodalma -, míg a kevésbé jó hírekről nagy a csend. Például az sem kapott különösebb médiafigyelmet, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján megjelentek megyékre, sőt járásokra bontott májusi munkanélküliség adatok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés