Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Trokán Pétertől Kiss Marin át a szombathelyi társulat 100 százaléka Jordán Tamást akarja

Közleményben állnak ki színházalapító direktoruk mellett.

Holnap ülésezik a szakmai bizottság, és döntenek arról, kinek a pályázatát támogatják, két hét múlva pedig a városi képviselők döntenek arról, ki legyen öt évig a szombathelyi igazgató.

Veled építjük a független újságírást!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ketten pályáztak a WSSZ élére: Jordán Tamás, aki immár kilencedik éve csinál a városnak színházat, előtte a Nemzetit, még korábban a Merlint igazgatta. Mindenki ismeri, színészként, rendezőként nem kell Szombathelynek sem bemutatni.

Riválisa Dér András filmrendező és egyetemi tanár, akinek színházi múltja ugyan van, de színházszakmai és igazgató tapasztalata össze sem hasonlítható Jordánéval. Helyismerete nincs, új, többnyire fiatal, még be nem futott rendezőkkel dolgozna, nagyon más koncepcióval, mint Jordán csapata. Ráadásul a mostani társulattal sincs semmilyen munkakapcsolata. Viszont jóban van a Fidesz-kedvenc Vidnyánszky Attilával, legalábbis ez sejthető abból, hogy Dér pályázatát (amit múlt héten közöltünk) Megszereztük Jordán Tamás riválisának, Dér Andrásnak a színházi pályázatát 2017. February 15. 15:17 ő is támogatta.

Jordán - Dér

Nem, csoda, hogy a mostani társulat, akik többsége vérrel-verejtékkel maguk is részesei voltak a színházalapításnak, és kibekkelték a színházfelújítást, most egy emberként Jordán Tamást támogatják. Ma reggel egy közleményt juttattak el a sajtóhoz, amiben színházalapító direktoruk mellett állnak ki.

Jordán Tamás még aznap, amikor a pályázati határidő lejárt nyilvánosságra hozta saját színházi koncepcióját, amit itt le is tölthet!

A szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának közleménye:

Mi, a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának színészei valamennyien egyhangúlag támogatjuk Jordán Tamás pályázatát, annak érdekében, hogy az ő vezetése alatt közösen elért eddigi eredményeinket megőrizhessük. A következő öt évben is az ő irányításával szeretnénk folytatni szakmai munkánkat.

Ezt a szándékunkat személyes levélben eljuttattuk Szombathely Megyei Jogú Város minden képviselőjéhez, kérve őket, hogy ők is támogassák Jordán Tamás pályázatát.

A levelet a színház minden színésze (a társulat 100%-a) aláírta:
Alberti Zsófi
Avass Attila
Bajomi Nagy György
Balogh János
Bálint Éva
Bánfalvi Eszter
Bányai Kelemen Barna
Csonka Szilvia
Edvi Henrietta
Endrődy Krisztián
Fekete Linda
Hartai Petra
Horváth Ákos
Jámbor Nándor
Gonda Kata
Kálmánchelyi Zoltán
Kelemen Zoltán
Kenderes Csaba
Kiss Mari
Matusek Attila
Mertz Tibor
Nagy Cili
Németh Judit
Orosz Róbert
Szabó Róbert Endre
Szabó Tibor
Szerémi Zoltán
Trokán Péter
Vass Szilárd
Vlahovics Edit

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Jordán Tamásnak akadt kihívója Szombathelyen, mutatjuk ki pályázik még a WSSZ igazgatói székére

A másik jelentkező Dér András filmrendező. Rágugliztunk. Jordán Tamás közben nyilvánossá tette pályázatát, amit itt meg is nézhet!

Megszereztük Jordán Tamás riválisának, Dér Andrásnak a színházi pályázatát

Vidnyánszky Attila és Bozsik Yvette is támogatják az új WSSZ-koncepcióját.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra