Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik: „Úgy hisszük, hogy csak győztesként kerülhetünk ki A Dalból”

Az első akadályt sikerrel vette a vasi duó, így szombaton újra színpadra állhatnak, hogy bizonyítsák, övék idén a legjobb magyar sláger.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valamiért című dalukkal indultak az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóműsorában, A Dalban. Igaz, idén Magyarország nem delegál versenyzőt, a műsor győztese 75 millió forintot kap, amit zenei karrierjére költhet, valamint a legjelentősebb hazai fesztiválokon is felléphet az esti órákban, vagyis a főműsoridőben.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ahogy azt már korábban írtuk, Vas megyeieknek is szurkolhatunk hamarosan A Dal 2020-ban January 26. 06:51 Kóbor Zsóka és Polgár Patrik már jó pár éve zenél együtt, de 2018-ban döntöttek úgy, hogy akusztikus duóként folytatják pályafutásukat. Egyszálgitáros örömzenéjük saját elmondásuk szerint egy kicsit alternatív és egy kicsit popos is, telis-tele lírákkal és melódiákkal. Rengeteg koncertet adtak már, köztük olyan híres magyar fesztiválokon is, mint a Fishing On Orfű, az Ördögkatlan vagy a Strand.

Tévés szereplésük azonban egészen A Dal február 15-i harmadik válogatójáig nem volt. Negyedikként léptek színpadra Valamiért című számukkal, melynek dalszöveget Patrik írta és egy villámcsapásszerű szakítás ihlette. Az első akadályt sikerrel vette a vasi duó, továbbjutottak ugyanis a középdöntőbe, amire február 29-én szombaton kerül majd sor. Ennek kapcsán beszélgettünk most velük.

Hogy tudtátok meg, hogy bekerültetek a legjobb 30-ba?

Éppen egy céges fellépésre készülődtünk, amikor kaptunk egy hívást az MTVA-tól. Feltették a kérdést, hogy ott leszünk-e a másnap megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón. Kiderült, hogy elfelejtették kiküldeni a tájékoztató emailt, amelyben leírták, ki került be a legjobb 30 közé. Szóval kicsit kacifántosan kezdődött a dolog, főleg, hogy még a telefonban nem árulták el, miért vagyunk hivatalosak a rendezvényre. Végül a hivatalos bejelentés pillanatában szembesültünk azzal, hogy nekünk is sikerült, miközben körülöttünk már minden formáció tisztában volt a tényekkel.

Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy vidéki zenekarnak?

Igazából nem tartjuk nagy hátránynak azt, hogy vidékiek vagyunk. Talán a legnagyobb probléma az utazás, hiszen egy budapesti forduló számunkra közel 600 kilométer távolságot jelent. Mindig kalkulálni kell az utazás során felmerülő problémákkal.

Mesics Attila

Hogy néz ki az élő adásig a fellépők heti menetrendje?

Az adást megelőző hetekben előfordult, hogy néhány nap meg kellett jelennünk különböző okokból (fotózás, interjú, kamerapróba, szárazpróba...stb.), de ezekről az időpontokról mindig időben értesítettek bennünket. Nem volt egész heteket igénybe vevő kötelességünk, ezért nyugodtan tevékenykedhettünk a hétköznapjainkon.

Milyen szerződést íratnak alá a fellépőkkel?

Mindössze annyit kellett aláírnunk, hogy a próbákon/eseményeken időben megjelenünk, mindig beszámítható állapotban érkezzünk és jóváhagytuk, hogy dalunk felkerülhessen az idei válogatás CD-re. Valamint ha a műsor készítői igénylik, akkor a jövő évi verseny promóciójában segítünk.

Mennyire kapnak szabad kezet a fellépők?

A műsor tapasztalt szakemberei mindenben segítséget nyújtanak, kötelező jelleggel semmire sem kell rábólintanunk, viszont azért dolgozik, hogy a lehető legjobbat hozzák ki belőlünk és a produkcióból. Számunkra érdemes volt megfogadni a tanácsaikat.

Mesics Attila

Mit vártok a versenytől?

Úgy hisszük, hogy csak győztesként kerülhetünk ki a versenyből, még akkor is, ha a továbbjutás nem sikerül. Reméljük, hogy még több emberhez eljut a zenénk és bővül a rajongói táborunk.

Hozott-e már valamit a verseny?

Nőtt a nézettségünk, több platformon írtak rólunk és a közösségi oldalainkon is egyre többen követnek bennünket. Természetesen a felkészülések során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amelyek a jövőben biztosan hasznunkra válhatnak.

Hogyan készültetek fel az élő adásra? Mennyit próbáltatok?

Valamiért című dalunkat már viszonylag hosszú ideje játsszuk, ezért különleges felkészülést nem igényelt. Egyénileg gyakorltunk, az adás előtti napokban pedig már közösen próbáltuk kihozni belőle a maximumot.

Mesics Attila

Mennyire izgultatok a színpadra lépés előtt?

Természetesen rendkívül izgatottak voltunk, hiszen nem volt még részünk hasonlóban. Már napokkal előtte elkezdtünk izgulni, nem tudtuk, hogy pontosan mi is vár ránk. A célunk az volt, hogy úgy jöhessünk le a színpadról, hogy mi a lehető legtöbbet hoztuk ki a produkciónkból és megfeleljünk a saját elvárásainak (ami úgy gondoljuk, sikerült is). Ami még nagy adrenalin löketet adott, az a kulisszák mögötti készülődés volt, hiszen egy egész stáb dolgozott velünk, ami számunkra kicsit rémítő, de egyben nagyon jó élmény is volt.

Mennyire voltatok megelégedve a produkciótokkal?

Nagyon fontos számunkra ebben a versenyben, hogy megpróbáljuk a lehető legjobban előadni a dalunkat. Úgy érezzük, hogy sikerült a tőlünk elvárható szinten eljátszani a szerzeményünket. A zsűri véleménye megosztó volt, de a mi dalunk már csak ilyen.Az elődöntőben Bótyik Barabás csellón, míg Czetter Gábor ütős hangszereken fog kísérni minket, így mindenképpen színesebb és izgalmasabb verzió lesz hallható tőlünk.

Mesics Attila

Milyen volt a fellépésetek visszhangja?

A műsor után azonnal érkeztek a gratulációk, meglepő volt, hogy ennyien követték az adást csak miattunk és még szavaztak is. Soha nem gondoltuk volna, hogy a mi kis dalunk ennyi örömöt és elismerést fog megélni. Éjszakába nyúlóan fogadtuk a gratulációkat, aztán másnap is ezzel töltöttük szinte az egész napunkat. Természetesen a család, a rokonok és a barátok is annyira fel voltak pörögve a sikerünk miatt, hogy napokig másról sem engedtek beszélni.

Hogyan folytatódik tovább a verseny? Mi vár még rátok?

Február 29-én kerülünk megmérettetésre a második elődöntőben. 9 előadó közül végül 4 jut majd be a döntőbe. Nagy szerepe van a közönségnek is a megváltozott szavazás kapcsán, így szeretnénk Mindenkit arra buzdítani, hogy segítsen minket szavazataival.

Mennyire izgultok most?

Nehéz előre megjósolni, hogy a műsor napján mennyi energiát fog elvenni tőlünk a sok-sok izgalom, de törekszünk arra, hogy egymást a lehető legjobban nyugtatgassuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés