Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Három alpolgármester lesz Szombathelyen

Marton Zsolt, Lazáry Viktor és Molnár Miklós kap alpolgármesteri megbízást. Állandó bizottságból kilenc lesz, megszűnik a lakásbizottság önállósága.

Városházi forrásokból úgy tudjuk, hogy a holnapi alakuló ülésen a szombathelyi közgyűlés három alpolgármester választ meg. Ez azért is érdekes, mert négy évvel ezelőtt a most erős többségben lévő Fidesz-frakció éppen ezért (is) bírálta az akkori polgármestert és szocialista-liberális többséget. Pedig akkor még 29, most csak 20 képviselő ül a testületben. De úgy tűnik, a Fidesz-KDNP és a Pro Savaria közötti egyeztetések miatt kénytelenek voltak megtartani a struktúrát.

Molnár a költségvetésért felel

Tehát költségvetési alpolgármester lesz Molnár Miklós (Pro Savaria). Ez a feladat eddig nem volt alpolgármesteri szintre emelve, az eddigi alpolgármesternek, Németh Kálmánnak szélesebb körű volt a munkája. Talán az eddigi költségvetési tanácsnoki pozíció megerősítéséről van szó.

Marton Zsolt lesz a gazdasági, városfejlesztési alpolgármester. Vagyis összevonják az eddig Szabó Gábor és Németh Kálmán által felügyelt területeket, kivéve belőlük a fentebb említett költségvetést. Lazáry Viktor pedig a humán területekért felel, ez nagyjából megegyezik azzal a munkával, amit eddig Czeglédy Csaba végzett.

A közgyűlés két tanácsnokot is választ Takátsné Tenki Mária és Szakály Gábor személyében, azt nem tudjuk, milyen munkamegosztás lesz köztük.

Új képviselő a pénzügyi-gazdasági bizottság élén

Változik a bizottsági struktúra, kilenc állandó bizottság lesz és megszűnik az önálló lakásbizottság. A listáról bejutott Kővári Attila (MSZP) így búcsúzni kényszerül az elnöki pozíciótól, amit 12 évig töltött be. A fontosabb három bizottság vezetése az alábbiak szerint alakul.

A pénzügyi és gazdasági bizottságot egy új képviselő, Lendvai Ferenc vezetésére bízzák. Létrehozzák a szociális és családügyi bizottságot, az elnök valószínűleg Szakály Gábor lesz, de ez nem biztos, hiszen Szakály tanácsnoki cím várományosa. Jogilag a két pozíció nem zárja ki egymást. Összevonják a sport és kulturális bizottságot, az új testület vezetője Sági József lesz.

Persze, kisebb változások még előfordulhatnak, de az alpolgármesterek személyében és a bizottsági struktúrában biztosak lehetünk.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra