Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Horváth Soma: „Megígértük ezt a parkolót és most meg is csináljuk”

35 új parkolóhellyel bővül Szombathely.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtök délután tartott sajtótájékoztatót a Szűrcsapó utcában a Derkovits városrész képviselője, Horváth Soma. Azért ez volt a helyszín, mert egy több mint 15 éve kihasználatlan területen nemrég nagy munkálatok kezdődtek: új parkoló épül itt, amit egy kis parkosítással is megspékelnek. A képviselő pedig ezzel teljesítette legelső választási ígéretét.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ezt azért tehette meg ilyen hamar, mert az új többség, az Éljen Szombathely! frakció az idei év költségvetésének elfogadásakor duplájára, több mint egymilliárd forintra emelte az út-, híd- és járdafenntartásra, valamint a parkolóépítésre szánt önkormányzati forrást.

Én a körzet képviselőjeként többek között ennek a parkolónak a megépítésére tettem javaslatot, ami végül be is került ebbe a tervezetbe. Nagyon-nagyon büszke vagyok rá, mert az egyik legelső választási ígéretem volt, hogy egy éven belül megépítjük ezt a parkolót

– mondta.

Czömpöl Bianka

A terveket követték a tettek, így az önkormányzati választások után két nappal el is kezdődött az építkezés. Horváth Soma pedig kimondottan büszke arra, hogy nem a választási kampány alatt indultak el a munkálatok, hiszen így nem lehet kampányfogásnak titulálni.

Elmondta, hogy a beruházás összköltsége bruttó 43 millió 312 ezer 327 forint, a kivitelező pedig a szombathelyi Meliorációs és Rekultivációs Kft.

Megtudtuk azt is, hogy 35 darab parkolóhelyet fognak itt létesíteni és természetesen lesz köztük mozgássérült hely is. Három kivezetőjárdát terveztek a parkolóba, és gondoskodnak majd a közvilágításról, valamint a csapadékvíz-elvezetés kiépítéséről.

A képviselő kétszer is végigjárta a lakótelepet a tervrajzzal, hogy meghallgassa a lakók véleményét a beruházásról. A többség úgy gondolta, hogy szükség van a parkolóra, de természetesen voltak olyanok is, akik nem voltak elragadtatva az ötlettől. Emellett a Közlekedési Hatósággal és a Városüzemeltetési Osztállyal is átnézték a kihasználatlan területeket az előző ciklusban, hogy felmérjék, melyik mire használható fel. Ezt a területet alkalmasnak találták arra, hogy parkolóhelyeket alakítsanak ki.

Czömpöl Bianka

És itt még nem áll meg a történet. Ez ugyanis nem csak egy egyszerű parkolóépítés, hanem zöldterület-fejlesztés is. Hiába komoly probléma a parkolás Szombathelyen, nyilvánvalóan senki nem szereti azt, ha egy beruházás miatt lecsípnek kisebb-nagyobb részeket a zöldterületből.

Ezt szem előtt tartják, ezért igyekeznek parkosítani. A korábbi két környékbeli pihenőpark felújítása után most a szóban forgó területen kerül sor erre, összesen 3 millió forint értékben. A parkosítás keretében 938 négyzetméternyi területet füvesítenek, betelepítenek 413 darab cserjét, évelőt és egyéb növényzetet. Négy fát viszont sajnos ki kell majd vágni, de jó hír, hogy helyette hatot ültetnek. A döntést persze komoly vizsgálatok előzték meg, ugyanis már a tervezésnél is az volt a cél, hogy a faállomány legalább 90 százaléka megmaradjon.

Horváth Soma sajtótájékoztatója a Derkovits lakótelep fejlesztéséről
Még több képért kattintson!
Czömpöl Bianka

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ez csak a kezdet. Tovább fogjuk fejleszteni a Derkovitsot. Például parkolóbővítések terén is, ugyanis közben elkészült a jogerős építési engedély a volt Bem József utcai buszforduló átalakítására és már folynak az egyeztetések a Benedek Elek utca és a Váci 41-37 közötti területen lévő transzformátorházzal kapcsolatban is. Megígértük ezt a parkolót, és most meg is csináljuk, úgyhogy tényleg továbbfejlesztjük a Derkovitsot

– zárta mondandóját Horváth Soma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés