Szombathely díszpolgárává választják Jordán Tamást?

Levelet küldtek Puskás Tivadarnak.

A V, mint Vas Egyesület levelet küldött Puskás Tivadarnak, amiben azt javasolják, hogy a közgyűlés válassza Jordán Tamást Szombathely díszpolgárává. A díszpolgári címet olyan személyeknek adományozhatják oda, aki a hazai, illetve nemzetközi politikai, társadalmi, gazdasági, tudományos, művészeti, vagy sportéletben hosszabb időn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytat.

Arról, hogy kit nevezhetnek ki a város díszpolgárává, a szavazással a közgyűlésnek kell döntenie. A V, mint Vas egyesület elnöke szerint a cím odaítélésével ismerhetnék el Jordán évtizedes szombathelyi munkáját.

Vágvölgyi Bálint

A javaslatot itt olvashatják:

Tisztelt Polgármester Úr!

„Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 7/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható kitüntetésekről” lehetővé teszi „Díszpolgári Cím” adományozását annak a személynek, aki a hazai, illetve nemzetközi politikai, társadalmi, gazdasági, tudományos, művészeti, vagy sportéletben hosszabb időn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytat.

A V, mint Vas Egyesület elnökeként szeretném Önt és a közgyűlés frakcióvezetőit tájékoztatni, hogy ezen levelünkkel javaslatot teszünk arra, hogy a 10 éves Weöres Sándor Színház igazgatója, Jordán Tamás legyen 2017-ben Szombathely díszpolgára.

Kérem Önt és valamennyi közgyűlési frakció vezetőjét, hogy javaslatunkat még az októberi közgyűlésen tárgyalják és támogassák! Jordán Tamás kultúra- és közösségteremtő tevékenysége önmagáért beszél, színházalapítóként és színiigazgatóként is kivívta a szombathelyi polgárok megbecsülését. A díszpolgári cím odaítélése egyértelmű elismerése lenne életműve és évtizedes szombathelyi munkássága elismerésének.

Szombathely, 2017. 10. 24.

Varga Tamás
V, mint Vas Egyesület elnöke

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet