Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így néz ki egy fizetőparkoló 2017-ben Szombathelyen

Parkolna egy órát a sárban? 100 forint lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A héten már foglalkoztunk egy cikkben Éles szem szükséges, hogy ne kelljen pótdíjjal parkolni a szombathelyi belvárosban 2017. March 08. 18:02 azzal, hogy a szombathelyi belvárosban mennyire kell figyelnie annak, aki piros bérletével kiemelt övezetben teszi le az autóját, hiszen aprócska kiegészítő tábla jelzi csupán, hogy oda előre megváltott bérlete ellenére is muszáj pluszban jegyet váltani.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Olvasónk ezután keresett meg minket egy másik érdekes helyszínnel. Ezúttal a Berzsenyi könyvtár mögötti garázssor és az azt körülvevő gödrös, sáros, földutas terület az, ami pótdíjazásra ösztönözheti a parkolóőröket.

A garázssor és a Karinthy Frigyes utca kereszteződésénél ugyanis tábla nem jelzi, hogy ott parkolójegyet kellene váltani. A sofőrök csupán a Liszt Ferenc utcába behajtva látják az övezetet és a 100 forintos óradíjat jelölő táblát. Olvasónk azt írja, hogy az autósok sokszor nem is váltanak ide jegyet, a parkoló őrök pedig munkájukat becsületesen végezve pótdíjaznak rendesen.

Olvasónk egyébként pontos KRESZ szabályokkal és rendeletekkel kiegészítve küldte meg az itt tapasztalható kissé furcsa helyzetről a levelét.

A SZOVA, a Liszt F. u. elején elhelyezett „várakozási övezet” táblára hivatkozik. A fotón látható tábla kombináció kötelezően írja elő a várakozás módját (a jobb oldali kerekekkel a járdára állva kell várakozni, (KRESZ, 1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet 17. § (1) pontja 110, 111 ábra).

Parkolás
nyugat.hu

Az előzőek alapján szerintem a Liszt F. u. elején elhelyezett tábla kombinációból nem következik, hogy a második fotó-n látható területre vonatkozik a várakozási övezet tábla.

Parkolás
nyugat.hu

Bár nincs se leaszfaltozva, se felfestve, azért ha valaki itt parkolna, váltson csak jegyet, különben jön a pótdíj a szélvédőre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés