Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nocsak, mégsem törölték ki a levelünket a p*csába?

A polgármesteri hivatal másfél hónap várakozás után kitérő választ adott a szombathelyi Fő térre készülő makett ügyében.

A Fő téren állítanák fel a szombathelyi belvárost ábrázoló makettet, aminek az elkészítése 30 millió forintba kerül. Ennél többet is szerettünk volna megtudni a dologról, ezért kérdéseinket elküldtük Lendvai Ferencnek, a Fidesz frakcióvezetőjének és a városháza kommunikációs vezetőjének. Másfél hónap várakozás után Lendvai és Puskás Tivadar polgármester is válaszolt, de új információt egyiküktől sem kaptunk.

Ezzel a makett-ügy továbbra is rejtély marad.

Lendvai Ferenc azt írta, hogy mivel nem ő az adatkezelő, választ sem tud adni. Pánikra semmi ok: a kérdést továbbította a polgármesternek. Tőle azt a választ kaptuk, hogy

a tervezett városi makett elkészítése tárgyában szerződés-előkészítési munkálatok vannak folyamatban

. Ez magyarul azt jelenti, hogy kihasználva az Információszabadságról szóló törvényt kihasználva még nem mondanak semmit. A jogszabály értelmében, amíg nem kötik meg a szerződést, addig ezek az adatok nem számítanak közérdekűnek.

Makett-rejtély - levelek

A nagy port kavart levelünket még február végén küldtük el az önkormányzathoz, miután a 25-i közgyűlésen a semmiből került elő a szombathelyi makett ötlete. A közgyűlés után telefonon és e-mailben is érdeklődtünk arról, hogy mégis honnan jött az a 30 millió, amit a makettre szánnak, illetve ki fogja elkészíteni a mini Fő teret.

Választ sehonnan sem kaptunk, viszont egyik olvasónk fültanúja volt egy megdöbbentő beszélgetésnek, ami a Fidesz egyik önkormányzati vezetője, és az ügy egyik érintettje között zajlott:

...a Nyugat.hu-tól kaptam egy levelet, érdeklődtek a makett iránt, hogy mekkora, meg milyen lesz, de ne aggódj, kitöröltem a p*csába...

Ekkor döntöttünk úgy, hogy a problémánkkal ügyvédhez fordulunk, és a közérdekű adatigénylés megtagadása miatt eljárást indítunk az önkormányzat ellen. És láss csodát, mire léptünk volna, megjöttek a válaszok.

Olvasóink nevében is köszönjük!

Nemrég Hende Csaba ellen kellett kérnünk a behajtók segítségét Hende Csabának nincs 177 ezer forintja? Végrehajtást kellett kérnünk a volt miniszter ellen 2016. March 07. 15:29 , hiszen a bíróság által megítélt perköltséget nem volt hajlandó kifizetni a Nyugatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Próbáltuk megtudni, milyen lesz a 30 milliós szombathelyi belvárosmakett, de az e-mailünket kitörölték a "picsába"

Ennyire tartja a Fidesz a választóit, meg a közérdekű ügyben érdeklődő médiát...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra