Épülőben a szombathelyi Gyöngyös-patak Lakópark

Az egykori Latex helyén már új építésű ingatlanokat vásárolhatunk.

Mint arról már korábban is írtunk, a 2012-es gyárrobbantást követően, idén tavasszal munkagépek lepték el az egykori Latex helyét. Az épülő lakóparkkal kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a befektetőket, ők pedig készséggel válaszoltak.

A lakópark látványterve
elado-lakas-szombathely.hu

A lakópark a legmodernebb technikai követelményeknek megfelelő, tágas és egyedi kialakítású lakásokat kínál. Ez azonban még csak az első ütem, hiszen ez a három, egyenként 14 lakásos épület csak a telek egy kis részét foglalja majd el. Mint megtudtuk, a teljes területre, épülettípustól függően, körülbelül 400 lakást lehet felépíteni, így nem kizárt, hogy a lakópart a közeljövőben bővülni fog.

Célcsoportunk a tudatos vásárlók, akik energia-hatékony, értékálló lakásokat keresnek, akár befektetési szándékkal is.

Az alacsony beépítettség mellett nagy parkosított területekkel, különleges védett fasorral, saját játszótérrel és belső parkolóval várja jövendő lakóit az épülő lakópark. Bár elhelyezkedése és a zöld terület nagysága teljes mértékben kertvárosi jellegű, néhány perc a volán mögött és máris a belvárosban találjuk magunkat. Így nem túlzás azt állítani, hogy a környék a kényelmes életvitelhez szükséges minden infrastruktúrával rendelkezik. Éppen ezért a befektetők elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nyugodt, családias hangulatú területen, mégis közel a belvároshoz szeretnének élni.

Természetesen a lakások nem egy sémára épülnek – választhatunk 43 négyzetméteres egyszobást, de akár 84 négyzetméteres négyszobás, tetőteraszos penthouse lakást is. Többek között azt is megtudtuk, hogy az épülő lakások fűtését és hűtését talajszondás hőszivattyúval biztosítják, melynek köszönhetően rendkívül alacsonyak lesznek a lakások rezsi költségei, ami kifejezetten előnyös bérbeadásnál is. A jelenlegi lakáspiacon egy ilyen típusú lakópark esetén bérbeadásnál 5 és 7 százalék között várható a hozam, ami kifejezetten jó befektetésnek számít. Ezen kívül a további fejlesztési ütemek miatt folyamatos értéknövekedés is várható.

Gyöngyös-patak Lakópark
elado-lakas-szombathely.hu

Bár az építkezés még el sem kezdődött, a lakásokra már most vannak jelentkezők. A cég számításai szerint ez a szám pedig csak növekedni fog, hiszen a júniusra meghirdetett engedmény nagy valószínűséggel még több vevőt hoz. A hónap végéig a lakások listaárából minden vásárló 2 százalék kedvezményben részesül, az egyedi konstrukcióknak köszönhetően pedig a fizetési ütemezés is testreszabott.

És hogy milyen előnyökkel jár még, ha Szombathely legújabb lakóparkjába költözünk? Ha új építésű lakást vásárolunk, így a Gyöngyös-patak Lakópark esetében is, jelentős illetékkedvezményben részesülhetünk, ami akár hatszázezer forintos megtakarítást is jelenthet. Emellett pedig többféle állami támogatás is igénybe vehető. Ha pedig már beköltöztünk, jó hír lehet, hogy a társasházakban biztosított a bicikli- és babakocsi tároló, illetve a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége is.

Az építkezés ősszel veszi kezdetét, az első ütem tervezett átadása pedig 2017 végére várható, amikor már az első lakók is beköltözhetnek.

A vásárláshoz szükséges egyéb információért kattintson a Gyöngyös-patak Lakópark honlapjára: www.elado-lakas-szombathely.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)