Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely is téma volt a parlamentben

Ha jó lesz, jövőre vehet fel hitelt a város.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2021-es költségvetési vitában a kormány mérlegeli a lehetőséget, hogy “az önkormányzatok a fejlesztési terveikhez hitelfelvételi lehetőséget kapnának” - jelentette ki Szijjártó Péter a parlamentben, hozzátéve: “az átgondoltan gazdálkodó önkormányzatok számára igenis meg kell teremteni a lehetőséget a további fejlesztésekre”. - írja az atv.hu .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Ungár Péter (LMP) azt kérdezte a parlamentben az azonnali kérdések során, hogy ha Ausztria “a laboratórium” a számunkra - ahol 1 milliárd euróval segítik az önkormányzatokat - akkor itt miért von el a kormány forrásokat az önkormányzatoktól. Példaként említette, hogy Szombathely 400 millió forintot különített el a járvány elleni védekezés során nehéz helyzetbe kerültek számára. Viszont a gépjárműadóból 258 milliót be kell fizetni a központi büdzsébe idén, és jövőre is ugyanennyit, ez két óvoda üzemeltetését jelentő összeg - mondta Ungár Péter a lap szerint.

A kérdező ember
Mészáros D. Zsolt

Szijjártó Péter erre azt közölte, mindenkinek köszönet jár, aki a járvány elleni védekezésben részt vett. Az önkormányzatokkal való jó együttműködésre példaként említette a külügyminiszter, hogy 6 önkormányzat számára több mint 200 ezer maszkot szállítottak haza Kínából, adományként.

Szombathelyre vonatkozó adat nincs - mondta Szijjártó Péter - de Vas megyéből összesen 11 vállalat nyújtott be olyan versenyképességi támogatási kérelmet, ennek nyomán 800 ezer eurós összegig, a beruházási érték feléig támogatást ad a kormány. Így több száz, több ezer megyebeli munkahely megvédésére lehetőség nyílik - tette hozzá a külügyminiszter. "A jövő évi költségvetésről szóló vitában mi magunk is mérlegelünk egy olyan lehetőséget, amelynek nyomán az önkormányzatok a fejlesztési terveikhez hitelfelvételi lehetőséget kapnának" - jelentette ki Szijjártó.

Aztán azt mondta: nem feltétlenül azért mérlegelik ezt, mert ez az osztrák példa, “hanem mert az átgondoltan, fegyelmezetten gazdálkodó önkormányzatok számára igenis meg kell teremteni a lehetőséget a további fejlesztésekre” - fejezi be a tudósítást az atv.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés