Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy városi képviselő megoldotta okosba' az eltűnt szombathelyi járda kijavítását

Segítsége is volt az egyik közeli vállalkozó személyében.

„Csináld magad, városüzemeltetés.

Valaki elvitte a járdalapokat a Saághy István utcai gyalogoshíd utáni szakaszról. A leleményes képviselő (jómagam ????) kihasználta a Metro-körforgalom melletti kerékpárút építésénél felszabadult járdalapokat, és pótolta, így megszüntette a balesetveszélyes állapotot.

A Saághy István utcai gyalogoshíd felújítását is nekem kell elvégeznem (lassan egy éve jeleztem a balesetveszélyes állapotot)?” – írta Facebook-posztjában Horváth Gábor városi képviselő.

Csináld magad, városüzemeltetés. Valaki elvitte a járdalapokat a Saághy István utcai gyalogoshíd utáni szakaszról. A...

Közzétette: Gábor Horváth – 2021. május 5., szerda

Mivel több kérdés is felmerült bennünk, felhívtuk a képviselőt. Elmondta, hogy a gyalogoshídhoz vezető járda elvileg nem is létezik, legalábbis hivatalosan. A három járdalap hiányát már korábban jelezte a SZOVA építésvezetőjének, de aztán egy darabig nem történt semmi.

Nemrég azonban észrevette, hogy a Metro előtti kerékpárút-építésnél felszedték a régi járdalapokat, és azokat raklapra pakolták. A SZOVA-tól megtudta, hogy a járdalapok a város tulajdonát képezik, és a cég telephelyére szállítják majd azokat.

Kérdésére azt mondták, három darabot nyugodtan elvihet belőle, hogy azzal kipótolja a Saághy utcai hiányt. Így is tett, a munkában segítette egy, a közelben működő vállalkozó, aki gumikalapácsot is vitt. Közös erővel sikerült a helyükre illeszteni a járdalapokat.

A járda az akció előtt és után:

Horváth Gábor

A képviselő hozzátette, a híd is balesetveszélyes, de úgy tudja, hogy a SZOVA műhelyében már készül az új hídfej. A balesetveszélyre figyelmeztető bóját és szalagokat egyébként az említett vállalkozó rakta vissza a helyükre, miután valaki egyszer már leszedte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra