Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lemondott a híváslistás botrányba keveredett szombathelyi jegyző

Hétfőn derült ki, hogy hivatali dolgozók híváslistáit akarta kikéretni a szolgáltatótól. Ám ők értesítették a Városházát.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A városháza szerda délután adta ki az alábbi közleményt:

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

2014. november 26-án dr. Gaál Róbert, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője közszolgálati jogviszonyáról lemondott.
A lemondást Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere elfogadta, a jegyzői feladatok ellátásával - az új jegyző kinevezéséig - dr. Károlyi Ákos aljegyzőt bízta meg.

A szombathelyi közgyűlés hétfői ülésén Megint Németh Gábor lett a SZOVA vezérigazgatója 2014. November 24. 08:41 került nyilvánosságra a híváslista-botrányként elhíresült eset: a hivatal egyik alkalmazottja bement a szolgáltatóhoz és mi akarta kérni a hivatal 30 dolgozójának, köztük az osztályvezetőknek telefonos híváslistáját. A részleteket itt olvashatják Kinek és miért akart "kémkedni" a szombathelyi jegyző? Dagad a híváslista-botrány 2014. November 24. 15:02 . Akkor azt is megtudtuk, hogy Gaál Róbert szabadságon van és csütörtökön áll munkába.

Gaál Róbert
Bonyhádi Zoltán

Ezután többször próbáltuk elérni - sikertelenül - telefonon, és e-mailjeinkre sem válaszolt. Valószínűleg most már nem is fog - pedig szeretnénk azért megtudni tőle néhány dolgot. Felvetődhet ugyanis, hogy a városháza felső vezetőit is érintő híváslisták kikérése esetleg nem egyéni akció volt. Kérdés, ez esetben ki volt a megbízó és milyen szándékai(k) voltak a híváslistákkal.

Gaál Róbertet egyébként 2010-ben, a Fidesz választási győzelme után nevezték ki jegyzőnek Új jegyzője van Szombathelynek - Közgyűlési blog (Frissítve) 2011. September 29. 09:28 . Az ellenzék tiltakozott kinevezése ellen, mert túl fiatalnak és túl tapasztalatlannak tartották. Most valószínűleg ugyanazok mozdították el, akik bő három éve kinevezték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Kinek és miért akart "kémkedni" a szombathelyi jegyző? Dagad a híváslista-botrány

Szombathely jegyzőjét kirúgták vagy csak épp szabadságát tölti? Miért kérte ki Gaál Róbert 30 munkatársa mobiltelefonos híváslistáját?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés